Το άκουσμα και μόνο της λέξης παραπέμπει σε σκηνικό με φιλικές μαζώξεις και μικρά πιατάκια στη μέση του τραπεζιού γεμάτα με λογιών λογιών νοστιμιές συνοδευόμενα από αποστάγματα, δροσερό κρασί ή μπίρα.
Συνώνυμο της ελληνικής κουλτούρας, οι μεζέδες είναι απολαυστικοί είτε στη δροσερή βεράντα το καλοκαίρι είτε στη ζεστή σάλα το χειμώνα. Εμείς βάζουμε τις συνταγές, εσείς βάζετε το μεράκι για να τους φτιάξετε και την κεφάτη διάθεση. Καλά μαγειρέματα!
Με ψάρια-θαλασσινά
«Σαγανάκι» θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα
Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.
Σαγανάκι γαρίδας με τηγανητό κεφαλοτύρι
Το σαγανάκι θαλασσινών είναι από τους πιο ταιριαστούς μεζέδες με ούζο ή τσίπουρο. Εδώ το φτιάχνουμε με γαρίδες που ψήνουμε στο φούρνο με μια ωραία σάλτσα ντομάτας και στο τέλος προσθέτουμε καυτό τηγανητό κεφαλοτύρι.
Αχιβάδες με πράσα
Αν είσαι φίλος του πράσου θα λατρέψεις αυτό το ξεχωριστό πιάτο που θυμίζει τηγανιά θαλασσινών και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.
Καλαμάρια γεμιστά με φέτα
Ένα εξαιρετικό ορεκτικό που συνδυάζει τα καλαμάρια με φέτα και σάλτσα μουστάρδας.
Μύδια αχνιστά πικάντικα
Ένα νόστιμο ορεκτικό που θα ταιριάξει πολύ ωραία με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο.
Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό
Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι.
Σαρδέλες μαρινάτες
Μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραδοσιακή παστή σαρδέλα, γι’ αυτούς που δεν μπορούν να περιμένουν.
Πηχτή με χταπόδι ξιδάτο
To χταπόδι, ο πιο αγαπημένος τσιπουρο-ουζομεζές, σε μια πιο… φινετσάτη εκδοχή.
Κρέας-αλλαντικά
Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια
Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που “παντρεύει” μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση.
Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Αν δεν σας αρέσει η φέτα χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει ωραία, όπως γραβιέρα, κασέρι, γκούντα ή ένταμ.
Κοκορετσάκια στο φούρνο
Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!
Πηλιορείτικο σπεντζοφάι
Το σπεντζοφάι είναι πατροπαράδοτη σπεσιαλιτέ του Πηλίου. Το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής είναι το καλό ελληνικό χωριάτικο λουκάνικο που εύκολα βρίσκει κανείς τώρα στην αγορά.
Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο και ανθότυρο
Ένα σαγανάκι που θα φτιάξετε με χωριάτικα λουκάνικα, αβγά και ανθότυρο, ιδανικός μεζές για σαββατιάτικες-και όχι μόνο- τσιπουροκατανύξεις.
Με κιμά- κοτόπουλο
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
Μετατρέψτε το παραδοσιακό «μπουγιουρντί» με τα τυριά και τις πιπεριές, σε κυρίως φαγητό για όλη την οικογένεια με την προσθήκη κοτόπουλου. Σερβίρετέ το με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.
Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό αλλά και ένα ωραιότατο κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα.
Ψητή πατάτα με γέμιση κιμά και σάλτσα μανιταριών
Ένα φοβερό ορεκτικό που συνδυάζει τη νοστιμιά της ψητής πατάτας με μια πληθωρική γέμιση κιμά και μια πλούσια σάλτσα μανιταριών.
Τηγανιές
Πρασοτηγανιά
Έχουμε δοκιμάσει δεκάδες τηγανιές στη ζωή μου, καθεμιά με διαφορετική γευστική άποψη. Η συγκεκριμένη προέκυψε σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Γουμένισσα από τον έμπειρο ιδιοκτήτη ενός καφενείου, ο οποίος ζητούσε ευκαιρία για μια καλή… τσιπουροκατάνυξη.
Κρασάτη χοιρινή τηγανιά
Μια συνταγή που προορίζεται για κρεατομεζές όμως κάλλιστα μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή μια άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο
Ένας πικάντικος μεζές με τοπικά προϊόντα. O μπάτζος είναι σκληρό πικάντικο τυρί. Όσο για το μπούκοβο είναι σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης κουζίνας.
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές
Μια πικάντικη και πολύ νόστιμη τηγανιά που ταιριάζει όμορφα με τσίπουρο ή ούζο.
Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με σουμάκι και ντομάτα
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένας σπάνιας νοστιμιάς μεζές. Για να του δώσετε πιο ενδιαφέρουσα γεύση ρίχνετε στο τηγάνι πελτέ ντομάτας, πασπαλίζετε με σουμάκι και συνοδεύετε με κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Τηγανιά κοτόπουλο με λευκό κρασί
Ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε είτε ως κυρίως πιάτο με μια δροσερή σαλάτα από δίπλα, είτε ως μεζέ μαζί με ωραίο ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι.
Τα κλασικά και τα… αλλιώς
Κοντοσούβλι κρασάτο
Ζουμερό και μερακλίδικο, το παραδοσιακό κοντοσούβλι είναι μεζές συνυφασμένος με το ελληνικό τραπέζι. Αν το φτιάξετε σε μια κυριακάτικη σύναξη, σε συνδυασμό με ένα καλό κόκκινο κρασί, περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα και φυσικά καλή παρέα, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μείνει μπουκιά!
Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια
Κλασικό πιάτο της εποχής του Τσελεμεντέ, τα κεφτεδάκια που έφτιαχνε κάθε μαμά που σεβόταν τον “μαγειρικό” της εαυτό στα γιορτινά της τραπέζια της δεκαετίας του ’70, κάπου ξεχάστηκαν στη δίνη του χρόνου. Ωστόσο, είναι τόσο απλά και νόστιμα, που τους αξίζει ένα θριαμβευτικό come back.
Ψητές ντομάτες με φέτα
Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σαν μεζέ με κρασί ή ουζάκι.
Γεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά
Αγαπημένο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια και τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους. Συνοδεύει εξαιρετικά μπίρα αλλά και δροσερό λευκό κρασί.
Ντολμαδάκια με κιμά και σος γιαουρτιού
Τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά, μοσχαρίσιος κιμάς και ολίγον από ρύζι. Ο αντίποδας του γιαλαντζί ντολμά που αντεπιτίθεται. Η δροσερή σάλτσα γιαουρτιού συνοδεύει άψογα αυτό το νόστιμο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε είτε σαν κυρίως πιάτο, είτε σαν μεζέ.
Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά και ως κυρίως γεύμα, συνοδεία μίας μερίδας πατάτες τηγανητές. Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.
Κρητικός ντάκος κλασικός
Τραγανά κριθαροκούλουρα, ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, ελιές, ξινομυζήθρα, μια γερή δόση ελαιόλαδο και ρίγανη συμμαχούν και φτιάχνουν το λατρεμένο κρητικό ορεκτικό.
Φάβα «παντρεμένη» με σάλτσα ντομάτας και κάππαρη
Ένας πρώτης τάξεως μεζές για το ούζο, αλλά και ένας τέλειος τρόπος για να μεταμορφώσετε τη φάβα που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα σε ένα νέο, επίσης νόστιμο πιάτο.
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Το μαστιχωτό ψητό χαλούμι με τα λαχανικά περιχύνεται με αρωματικό ελαιόλαδο και γίνεται ο καλύτερος κρασομεζές!
Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια, κόκκινη καλοκαιρινή ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας πελτέ.
Σαγανάκι με καβουρμά, ντομάτα, φέτα κι αβγά
Πόσο τέλειο μπορεί να είναι ένα τόσο απλό ορεκτικό; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα το διαπιστώσετε ιδίοις… στόμασι!
Στραπατσάδα με παστουρμά
Η έντονη προσωπικότητα του παστουρμά έρχεται και δένει με τη νόστιμη στραπατσάδα και κάνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο!
Μανιτάρια portobello γεμιστά με απάκι, τυρί και κουκουνάρι
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για να ανοίξετε το μεσημεριανό τραπέζι της Κυριακής και ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε το κρασί σας.
Και τα… παρελκόμενα
Κλασική τυροσαλάτα με δύο παραλλαγές
Μια κλασική τυροσαλάτα, απαλή στη γεύση που με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς γίνεται όσο πικάντικη θέλετε. Την αλείφεις στο ψωμί, γεμίζεις με αυτήν ντοματίνια, πιπεριές… Όπως και να έχει, είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. Μαζί και 2 παραλλαγές, μία με λιαστές ντομάτες και μία με αβοκάντο.
Τζατζίκι κλασικό και 2 ακόμη παραλλαγές
Κλασικό να το τρως με το κουτάλι, με παντζάρι για εντυπωσιακό χρώμα και γεύση ιδανικό και για άλειμμα σε σάντουιτς, με κολοκυθάκια και σαφράν ιδανικό ακόμη και για dressing σαλάτας.
Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές
Οι ελιές, πράσινες και μαύρες, γίνονται φοβερά αλείμματα για το ψωμί και όχι μόνο.
Από: OliveMagazine
Συνώνυμο της ελληνικής κουλτούρας, οι μεζέδες είναι απολαυστικοί είτε στη δροσερή βεράντα το καλοκαίρι είτε στη ζεστή σάλα το χειμώνα. Εμείς βάζουμε τις συνταγές, εσείς βάζετε το μεράκι για να τους φτιάξετε και την κεφάτη διάθεση. Καλά μαγειρέματα!
Με ψάρια-θαλασσινά
«Σαγανάκι» θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα
Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.
Σαγανάκι γαρίδας με τηγανητό κεφαλοτύρι
Το σαγανάκι θαλασσινών είναι από τους πιο ταιριαστούς μεζέδες με ούζο ή τσίπουρο. Εδώ το φτιάχνουμε με γαρίδες που ψήνουμε στο φούρνο με μια ωραία σάλτσα ντομάτας και στο τέλος προσθέτουμε καυτό τηγανητό κεφαλοτύρι.
Αχιβάδες με πράσα
Αν είσαι φίλος του πράσου θα λατρέψεις αυτό το ξεχωριστό πιάτο που θυμίζει τηγανιά θαλασσινών και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.
Καλαμάρια γεμιστά με φέτα
Ένα εξαιρετικό ορεκτικό που συνδυάζει τα καλαμάρια με φέτα και σάλτσα μουστάρδας.
Μύδια αχνιστά πικάντικα
Ένα νόστιμο ορεκτικό που θα ταιριάξει πολύ ωραία με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο.
Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό
Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι.
Σαρδέλες μαρινάτες
Μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραδοσιακή παστή σαρδέλα, γι’ αυτούς που δεν μπορούν να περιμένουν.
Πηχτή με χταπόδι ξιδάτο
To χταπόδι, ο πιο αγαπημένος τσιπουρο-ουζομεζές, σε μια πιο… φινετσάτη εκδοχή.
Κρέας-αλλαντικά
Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια
Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που “παντρεύει” μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση.
Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Αν δεν σας αρέσει η φέτα χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει ωραία, όπως γραβιέρα, κασέρι, γκούντα ή ένταμ.
Κοκορετσάκια στο φούρνο
Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!
Πηλιορείτικο σπεντζοφάι
Το σπεντζοφάι είναι πατροπαράδοτη σπεσιαλιτέ του Πηλίου. Το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής είναι το καλό ελληνικό χωριάτικο λουκάνικο που εύκολα βρίσκει κανείς τώρα στην αγορά.
Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο και ανθότυρο
Ένα σαγανάκι που θα φτιάξετε με χωριάτικα λουκάνικα, αβγά και ανθότυρο, ιδανικός μεζές για σαββατιάτικες-και όχι μόνο- τσιπουροκατανύξεις.
Με κιμά- κοτόπουλο
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
Μετατρέψτε το παραδοσιακό «μπουγιουρντί» με τα τυριά και τις πιπεριές, σε κυρίως φαγητό για όλη την οικογένεια με την προσθήκη κοτόπουλου. Σερβίρετέ το με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.
Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό αλλά και ένα ωραιότατο κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα.
Ψητή πατάτα με γέμιση κιμά και σάλτσα μανιταριών
Ένα φοβερό ορεκτικό που συνδυάζει τη νοστιμιά της ψητής πατάτας με μια πληθωρική γέμιση κιμά και μια πλούσια σάλτσα μανιταριών.
Τηγανιές
Πρασοτηγανιά
Έχουμε δοκιμάσει δεκάδες τηγανιές στη ζωή μου, καθεμιά με διαφορετική γευστική άποψη. Η συγκεκριμένη προέκυψε σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Γουμένισσα από τον έμπειρο ιδιοκτήτη ενός καφενείου, ο οποίος ζητούσε ευκαιρία για μια καλή… τσιπουροκατάνυξη.
Κρασάτη χοιρινή τηγανιά
Μια συνταγή που προορίζεται για κρεατομεζές όμως κάλλιστα μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή μια άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο
Ένας πικάντικος μεζές με τοπικά προϊόντα. O μπάτζος είναι σκληρό πικάντικο τυρί. Όσο για το μπούκοβο είναι σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης κουζίνας.
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές
Μια πικάντικη και πολύ νόστιμη τηγανιά που ταιριάζει όμορφα με τσίπουρο ή ούζο.
Κωνσταντινουπολίτικα συκωτάκια με σουμάκι και ντομάτα
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένας σπάνιας νοστιμιάς μεζές. Για να του δώσετε πιο ενδιαφέρουσα γεύση ρίχνετε στο τηγάνι πελτέ ντομάτας, πασπαλίζετε με σουμάκι και συνοδεύετε με κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Τηγανιά κοτόπουλο με λευκό κρασί
Ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε είτε ως κυρίως πιάτο με μια δροσερή σαλάτα από δίπλα, είτε ως μεζέ μαζί με ωραίο ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι.
Τα κλασικά και τα… αλλιώς
Κοντοσούβλι κρασάτο
Ζουμερό και μερακλίδικο, το παραδοσιακό κοντοσούβλι είναι μεζές συνυφασμένος με το ελληνικό τραπέζι. Αν το φτιάξετε σε μια κυριακάτικη σύναξη, σε συνδυασμό με ένα καλό κόκκινο κρασί, περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα και φυσικά καλή παρέα, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μείνει μπουκιά!
Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια
Κλασικό πιάτο της εποχής του Τσελεμεντέ, τα κεφτεδάκια που έφτιαχνε κάθε μαμά που σεβόταν τον “μαγειρικό” της εαυτό στα γιορτινά της τραπέζια της δεκαετίας του ’70, κάπου ξεχάστηκαν στη δίνη του χρόνου. Ωστόσο, είναι τόσο απλά και νόστιμα, που τους αξίζει ένα θριαμβευτικό come back.
Ψητές ντομάτες με φέτα
Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σαν μεζέ με κρασί ή ουζάκι.
Γεμιστές πιπεριές με μαλακά τυριά
Αγαπημένο ορεκτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια και τις καλοκαιρινές μαζώξεις με φίλους. Συνοδεύει εξαιρετικά μπίρα αλλά και δροσερό λευκό κρασί.
Ντολμαδάκια με κιμά και σος γιαουρτιού
Τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά, μοσχαρίσιος κιμάς και ολίγον από ρύζι. Ο αντίποδας του γιαλαντζί ντολμά που αντεπιτίθεται. Η δροσερή σάλτσα γιαουρτιού συνοδεύει άψογα αυτό το νόστιμο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε είτε σαν κυρίως πιάτο, είτε σαν μεζέ.
Κεφτέδες οι κλασικοί
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά και ως κυρίως γεύμα, συνοδεία μίας μερίδας πατάτες τηγανητές. Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.
Κρητικός ντάκος κλασικός
Τραγανά κριθαροκούλουρα, ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, ελιές, ξινομυζήθρα, μια γερή δόση ελαιόλαδο και ρίγανη συμμαχούν και φτιάχνουν το λατρεμένο κρητικό ορεκτικό.
Φάβα «παντρεμένη» με σάλτσα ντομάτας και κάππαρη
Ένας πρώτης τάξεως μεζές για το ούζο, αλλά και ένας τέλειος τρόπος για να μεταμορφώσετε τη φάβα που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα σε ένα νέο, επίσης νόστιμο πιάτο.
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Το μαστιχωτό ψητό χαλούμι με τα λαχανικά περιχύνεται με αρωματικό ελαιόλαδο και γίνεται ο καλύτερος κρασομεζές!
Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια, κόκκινη καλοκαιρινή ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας πελτέ.
Σαγανάκι με καβουρμά, ντομάτα, φέτα κι αβγά
Πόσο τέλειο μπορεί να είναι ένα τόσο απλό ορεκτικό; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα το διαπιστώσετε ιδίοις… στόμασι!
Στραπατσάδα με παστουρμά
Η έντονη προσωπικότητα του παστουρμά έρχεται και δένει με τη νόστιμη στραπατσάδα και κάνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο!
Μανιτάρια portobello γεμιστά με απάκι, τυρί και κουκουνάρι
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για να ανοίξετε το μεσημεριανό τραπέζι της Κυριακής και ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε το κρασί σας.
Και τα… παρελκόμενα
Κλασική τυροσαλάτα με δύο παραλλαγές
Μια κλασική τυροσαλάτα, απαλή στη γεύση που με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς γίνεται όσο πικάντικη θέλετε. Την αλείφεις στο ψωμί, γεμίζεις με αυτήν ντοματίνια, πιπεριές… Όπως και να έχει, είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. Μαζί και 2 παραλλαγές, μία με λιαστές ντομάτες και μία με αβοκάντο.
Τζατζίκι κλασικό και 2 ακόμη παραλλαγές
Κλασικό να το τρως με το κουτάλι, με παντζάρι για εντυπωσιακό χρώμα και γεύση ιδανικό και για άλειμμα σε σάντουιτς, με κολοκυθάκια και σαφράν ιδανικό ακόμη και για dressing σαλάτας.
Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές
Οι ελιές, πράσινες και μαύρες, γίνονται φοβερά αλείμματα για το ψωμί και όχι μόνο.
Από: OliveMagazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου