Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι
Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε μέσω της έγκρισης από την κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου των προγραμματικών δηλώσεων της κ. Μέι
Την ψήφο εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων έλαβε σήμερα η κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι, με την κοινοβουλευτική υποστήριξη του δεξιού προτεσταντικού DUP της Βόρειας Ιρλανδίας.
Επρόκειτο για ένα σχετικά αναμενόμενο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι προ ημερών οι Συντηρητικοί της Μέι και οι Ιρλανδοί Ενωτικοί έφτασαν σε συμφωνία, μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων.

Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε μέσω της έγκρισης από την κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου των προγραμματικών δηλώσεων της κ. Μέι, όπως αυτές διατυπώθηκαν στον Λόγο της Βασίλισσας. Ειδικότερα, το πρόγραμμα εγκρίθηκε με 323 ψήφους υπέρ, έναντι 309 ψήφων κατά.

Τρεις εβδομάδες μετά τις ατυχείς βουλευτικές εκλογές, η βρετανίδα πρωθυπουργός περίμενε με ανησυχία την ετυμηγορία των βουλευτών εν μέσω κλίματος αμφισβήτησης ακόμα στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος.

Η επικεφαλής των Τόρις αντιστάθηκε σε σειρά εκκλήσεων για να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, τις οποίες κήρυξε πρόωρα βέβαιη ότι θα ενισχύσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, για να καταλήξει να χάσει την αυτοδυναμία.

Η αμφιλεγόμενη συμφωνία στην οποία κατέληξε τη Δευτέρα το Συντηρητικό Κόμμα με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας κανονικά θα επιτρέψει στην Τερέζα Μέι να αποφύγει τα χειρότερα, αφού οι 10 ενωτικοί βουλευτές δεσμεύθηκαν να υποστηρίζουν την κυβέρνησή της στις σημαντικές ψηφοφορίες σε αντάλλαγμα για την χορήγηση επιπλέον 1 δισεκατομμυρίου λιρών προς το Μπέλφαστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου