Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Βγήκαν σε δημοπρασία αντικείμενα διαβόητων κακοποιών

ΗΠΑ: Βγήκαν σε δημοπρασία ανικείμενα διαβόητων κακοποιών
Στην δημοπρασία «Γκάνγκστερ, Εγκληματίες και Αστυνομικοί» (Gangsters, Outlaws and Lawmen) που έγινε στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης είχαν την τιμητική τους αντικείμενα του Αλ Καπόνε
Αντικείμενα που συνδέονται με διαβόητους κακοποιούς της Αμερικής πωλήθηκαν σε δημοπρασία για περισσότερα από 100.000 ευρώ.




Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα ρολόι τσέπης με διαμάντια που ανήκε στον Αλ Καπόνε και κατασκευάστηκε στο Σικάγο. Το ρολόι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών RR Auction, με έδρα τη Βοστόνη πωλήθηκε έναντι 84.375 δολαρίων.

Μαζί με το ρολοί του Αλ Καπόνερ πουλήθηκε και το χειρόγραφο τραγούδι που έγραψε στο Αλκατράζ τη δεκαετία του 1930. Το μουσικό κομμάτι, σε σύνθεση και στίχους του Καπόνε, με τίτλο «Humoresque», πωλήθηκε έναντι 18,750 δολαρίων.

Μπόνι και Κλάιντ

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction αναφέρθηκε και στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών που λήστευε τράπεζες, Μπόνι και Κλάιντ. Μία επιστολή γραμμένη από τη Μπόνι Πάρκερ και υπογεγραμμένη από τον Κλάιντ Μπάροου πωλήθηκε έναντι 16.250 δολαρίων.

Δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους, από τις αρχές του Τέξας, πωλήθηκαν για 8.125 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανιψιός του Κλάιντ Μπάροου, Μπάντι Μπάροου, και η ανιψιά της Μπόνι Πάρκερ, Ρία Λιν Λίντερ, ήταν παρόντες στη δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου