Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Μεταθανάτια θα απονεμηθεί ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη Βερονίκ Ρομπέρ

Στη δημοσιογράφο Βερονίκ Ρομπέρ θα απονεμηθεί μεταθανάτια ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής
Απεβίωσε το Σάββατο - Τραυματίστηκε σοβαρά σε ρεπορτάζ που έκανε για τη μάχη της Μοσούλης - Ήταν απεσταλμένη του δημόσιου γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2
Η γαλλοελβετή δημοσιογράφος Βερονίκ Ρομπέρ, η οποία απεβίωσε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Γαλλίας όπου είχε διακομιστεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη όταν εξερράγη μια νάρκη στο Ιράκ, θα ανακηρυχθεί μεταθανάτια ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής, θα λάβει δηλαδή την ανώτατη τιμητική διάκριση του γαλλικού κράτους, επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία.




Η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για τη μάχη της Μοσούλης, για λογαριασμό της εκπομπής «Ειδικός Απεσταλμένος» του δημόσιου γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Η γνωστή γαλλοελβετή δημοσιογράφος, 54 ετών, συνεργαζόταν με πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελβετία και στη Γαλλία — το περιοδικό Marianne, την εφημερίδα Le Figaro, το περιοδικό Paris Match... — και πρόσφατα έκανε μια σειρά ρεπορτάζ για το Ιράκ.

Η Ρομπέρ διακομίστηκε μετά τον τραυματισμό της σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη όπου χειρουργήθηκε πριν μεταφερθεί κατόπιν εσπευσμένα στη Γαλλία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, κοντά στο Παρίσι.

Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε άλλους δύο δημοσιογράφους, τον Στεφάν Βιλνέβ, 48 ετών, ο οποίος επίσης ανακηρύχθηκε ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής μεταθανάτια, και τον ιρακινό φίξερ των Γάλλων, τον Μπαχτιάρ Άνταντ, 41 ετών. Ο Σαμουέλ Φορέ, ένας ακόμη γάλλος δημοσιογράφος, τραυματίστηκε ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου