Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Παρατάσεις για το «πόθεν έσχες» γιοκ

Παρατάσεις για το «πόθεν έσχες» γιοκ: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η κατάθεση των δηλώσεων
Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν πως μετά από δυο παρατάσεις που δόθηκαν για τον χρόνο κατάθεσης των δηλώσεων και σχεδόν μετά
από έξι μήνες αναμονής για την έκδοση απόφασης επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση




Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει οριστικά να καταθέσουν τις δηλώσεις πόθεν έσχες όσοι είναι υπόχρεοι καθώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα παράταση. Και αυτό γιατί, η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή που θα έδινε παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έληξε και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν την κατάθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν πως μετά από δυο παρατάσεις  που δόθηκαν για τον χρόνο κατάθεσης των δηλώσεων και σχεδόν μετά από έξι μήνες αναμονής για την έκδοση απόφασης επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να περιμένει η κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, τότε είχε δοθεί παράταση μετά τις προσφυγές των δικαστών στο ΣτΕ αλλά  και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής. Η προσφυγή των δικαστών συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένονταν εντός  διμήνου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε έτσι  δόθηκε παράταση έως τις 13 Απριλίου. Και αυτή η προθεσμία όμως δεν τηρήθηκε καθώς απόφαση δεν εκδόθηκε από το ΣτΕ οπότε δόθηκε νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά την  ψήφιση και των δυο τροπολογιών για την παράταση υποβολής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση από την πλευρά του ΣτΕ να αποφανθεί με απόφασή του επί της συνταγματικότητας του νόμου για το καθεστώς υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου