Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Βόμβα «διώχνει» από τα σπίτια τους 54.000 Γερμανούς την ημέρα των Χριστουγέννων

Βόμβα «διώχνει» από τα σπίτια τους 54.000 Γερμανούς
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκκένωση Γερμανών πολιτών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από 54.000 άτομα είναι αναγκασμένα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ανήμερα των Χριστουγέννων,
στη μεγαλύτερη εκκένωση που έχει πραγματοποιηθεί στη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.




Μια από τις πανίσχυρες βόμβες της RAF που ήταν ικανές να καταστρέψουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, γνωστές ως «blockbuster», ανακαλύφθηκε στην νότια πόλη Άουγκσγκμπουργκ, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα ενός μιλίου πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μέχρι να εξουδετερωθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.



Η τεράστια αεροπορική βόμβα - η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έριξε ποτέ η RAF, με βάρος 1,8 τόνων - ανακαλύφθηκε σε οικοδομή στη γερμανική πόλη.

Η εκκένωση ξεκίνησε γύρω στις οχτώ το πρωί και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα, με την αστυνομία να αναρτά το ακόλουθο tweet τρία λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας: «Για όλους όσους βρίσκονται ακόμα στην ζώνη που εκκενώθηκε, απομακρυνθείτε άμεσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη έχουν ανοίξει και φιλοξενούν τα άτομα που δεν μπορούσαν να μείνουν προσωρινά σε φίλους και συγγενείς.



Συνολικά από την εκκένωση έχουν επηρεαστεί περίπου 32.000 σπίτια, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι επέλεξαν την μέσα των Χριστουγέννων για την εξουδετέρωση προκειμένου να μην διακοπεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ώρες θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης εξουδετέρωσης, ωστόσο τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι αύριο τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου