Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος: Έναρξη Συμμετοχής στο διακρατικό έργο του INTERREG «ARISTOIL»


Πραγματοποιήθηκε χτες, 22/12/2016 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Σπάτων, στα πλαίσια του έργου ARISTOIL συνάντηση με θέμα: «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου».
Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Τούντας, ο δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπάτων Δ. Φράγκος και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου.




Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του έργου ARISTOIL, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ως μέλος του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG MED (2014 – 2020). Την παρουσίαση και τις λειτουργικές λεπτομέρειες του έργου έκανε ο Δρ. Ν. Κρημνιανιώτης, Γενικός Διευθυντής της Εύξεινης Πόλης.
Κύριος στόχος του ARISTOIL είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου στη Μεσόγειο μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας οι οποίες οδηγούν σε παραγωγή ελαιολάδου με ενισχυμένες προστατευτικές ιδιότητες υγείας (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της ΕΕ).
Στο έργο, το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια, μετέχουν Πανεπιστημιακοί, Αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς από Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο και Ελλάδα. Κύριος υπεύθυνος (συντονιστής) του έργου είναι ο ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη».
Στόχοι του προγράμματος είναι:
  • η ανάπτυξη ενός "cluster" Μεσογειακών ελαιοπαραγωγών και επιχειρήσεων
  • η εξειδικευμένη εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών για την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης φαινολικών συστατικών στο ελαιόλαδο
  • η υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών μέσω ειδικών πιστοποιητικών προϊόντων
Κατά την συνάντηση, ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου ανάδειξε τη σημασία της συμμετοχής του Δήμου σε ένα διεθνές έργο με αντικείμενο την παραγωγή ελαιολάδου. Όπως εξήγησε, οι ελαιοπαραγωγοί του δήμου αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη τόσο από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, όσο και από την πιστοποιημένη συμμετοχή τους σε ένα επίσημο διεθνή μηχανισμό παρακολούθησης της ποιοτικής αναβάθμισης του ελαιολάδου.

3 σχόλια:

  1. Αυτη η Δημοτικη Αρχη ειναι πια Τοξικο Αποβλητο.
    Τωρα που η Αρωστια τελειωσε την ΕΛΙΑ μαζευτηκαν οι Απατεωνες στο ΚΑΠΠΗ κ ΟΧΙ στην επισημη αιθουσα του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ γιατι η μαφια παντα εχει πονηρα στεκια.Τι ΜΛΚΙΕΣ λετε με το Αεροδρομιο να ειναι ανεξελεγκτο η οποια παραγωγη του τοπου ΤΕΛΕΙΩΣΕ ειναι τρομερο το κοστος να καθαρισεις τον καρπο απο τα αποβλητα των αεροπορικων καυσιμων.Γυρισαμε στο 1960,σε σκεψη οργανωση αλλα χωρις να εχουμε το ποιοτικο προιον που ειχαμε τοτε κ το αγοραζε τζαμπα ο Ιταλος κ καθαριζε το λαδι-μουργα που εβγαζε το εβαζε σε μπουκαλια κ το πουλουσε κ το πουλαει σαν θαυματουργο γκουρμε υλικο.ΑΠΑΤΕΩΝΑ Δ.Μαρκου τα λεφτα μας ειναι στο αεροδρομιο κ τα παιρνεις εσυ κ η παρεα σου οπως κ οι προηγουμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ [ΠΗΡΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΣΤΙΕΡΕΣ ΤΟΣΤΙΕΡΕΣ Κ Τ Λ] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ [ΘΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΛ[ ΠΗΡΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ[ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΥΔΑΠ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ]

      Διαγραφή
  2. Παραγωγή ελαιόλαδου με ετικέτα στην πόλη των Σπάτων δεν υπάρχει η παραγωγή είναι μικρή και η διανομή γίνεται μεταξύ γνωστών. Δεν είμαστε περιοχή παραγωγής ελαιόλαδου αλλά κρασιού. Μόνο ετικέτες με κρασί υπάρχουν και οινοποιία.Κάπου έχουμε μπερδευτεί. Όσο για την ποιότητα των προιόντων εξαιτίας του ΔΑΑ πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί! Δεν κάνουμε κάτι απλώς για να λέμε ότι κάτι έγινε η ''Ευξηνη πόλη'' πληρώνεται για να φέρει προγράμματα μου θα έχουν εμφανή και ευρεία αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου