Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Απεβίωσε ο εγγονός του Στάλιν - Βρέθηκε νεκρός σε δρόμο κοντά στο σπίτι του

Ρωσία: Απεβίωσε ο εγγονός του Στάλιν - Βρέθηκε νεκρός σε δρόμο κοντά στο σπίτι του
Ο 80χρονος Γεβγένι Ντζουγκασβίλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του - Δεν είχε καλές σχέσεις με τον Πούτιν
Ο παππούς του ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στην ιστορία της ανθρωπότητας και πρωταγωνιστής μίας εξαιρετικά ταραγμένης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας.




Ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν έζησε έναν βίο εκ διαμέτρου αντίθετο, φτάνοντας στο τέλος εντελώς μόνος, στο σπίτι του, στη Μόσχα. Ο Γεβγένι Ντζουγκασβίλ απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η ρωσική πολιτεία.

Ο απόγονος ενός άνδρα που στιγμάτισε την ιστορία της ανθρωπότητας, βρέθηκε νεκρός σε δρόμο κοντά στο σπίτι του, στη Μόσχα, ενώ οι αρχές δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του θανάτου του.



Ο Ντζούγκασβιλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του, παρ' ότι δεν αισθανόταν ντροπή για τον παππού του, τον οποίο είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως, αρνούμενος ότι έσφαξε εκατομμύρια ανθρώπους. Ουδέποτε, βέβαια, υιοθέτησε τον προσωνύμιο «χασάπης» που είχαν δώσει στον Στάλιν για τις πράξεις του.

Ο εγγονός του μεγάλου ηγέτη είχε αναπτύξει πολύ κακές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο είχε ασκήσει πολλάκις κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή» τον Ντζούγκασβιλ, ο οποίος είχε καταφύγει στα δικαστήρια για να υποστηρίξει την υστεροφημία του παππού του.

Ο Ντζούγκασβιλ ήταν γιος του Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου