Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Δανία: 36 μέλη του ISIS λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας από την κυβέρνηση

Η εφημερίδα Ekstra Bladet δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ σύμφωνα εμ το οποίο 36 άτομα τα οποία τα τελευταία 3 χρόνια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS στη Συρία λαμβάνουν κανονικά επίδομα ανεργίας.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάλιστα σημειώνει πως παρά το γεγονός πως οι 36 αυτοί άνθρωποι βρίσκονται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο «μικροσκόπιο» τόσο των τοπικών αρχών όσο και της Interpol, ο κρατικός μηχανισμός δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα.
Ο υπουργός Εργασίας της χώρας, Troels Lund Poulsen, όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε «είναι όντως τρομερή παράλειψη από μέρους μας. Θα κάνουμε άμεσα όλα όσα προβλέπονται».




Σημειώνεται πως τα δανέζικα μέσα αναφέρουν πως το κράτος αναμένεται να ασκήσει άμεσα ποινικές διώξεις και στους 36 μαχητές του ISIS αξιώνοντας όχι μόνο την επιστροφή των κεφαλαίων που έχουν παρανόμως λάβει αλλά και το ανάλογο πρόστιμο. Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχουν λάβει με τη μορφή επιδομάτων οι 36 τζιχαντιστές ανέρχεται σε 77,095 λίρες Αγγλίας.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου