Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ για τις ημέρες των Χριστουγέννων απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένειαΦέτος, τα Χριστούγεννα κέρδισαν άλλον έναν αστικό «πόλο» γιορτής, ο οποίος απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους, αλλά και επισκέπτες της πόλης. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα
Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων, είναι έτοιμο να υποδεχτεί με αισιοδοξία το 2017 - χρονιά που θα σημάνει τη μεταγκατάσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος τους χώρους του ΚΠΙΣΝ.




Οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ και οι στολισμένες εγκαταστάσεις του το μετατρέπουν σε must χριστουγεννιάτικο προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις από την παραμονή των Χριστουγέννων έως την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Voyage Jazz Group
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, 12.00 - ΑΓΟΡΑ
Το Voyage Jazz Group θα βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ για ένα διαδραστικό, διαφορετικό μουσικό πρωινό για παιδιά και γονείς. Μέσα από γνωστές Χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο μελωδίες παρουσιάζονται τα όργανα, οι μουσικοί και οι ρυθμοί! Από το swing και τη rock μέχρι τη latin και τη samba, σας προσκαλούμε να παίξετε κρουστά και άλλα όργανα και να χορέψετε μαζί μας. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Πηνελόπη Τζανετάκη - τραγούδι
Γρηγόρης Ασημακόπουλος - σαξόφωνο
Αλέκος Ορφανός - πλήκτρα
Αντώνης Αρβανίτης- μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος- ντραμς
Αλέκος Χρηστίδης-ντραμς

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις
24, 25 Δεκεμβρίου 10.00-12.00 & 17.00-19.00 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο της κτίριο και προετοιμάζει τους επισκέπτες της με αναγνώσεις βιβλίων κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε «παιδιά» κάθε ηλικίας. Για το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας επισκεφθείτε το www.snfcc.org/events.

One-Man Circus | David Dimitri
25, 26, 28 Δεκεμβρίου, 19.00-20.30 - ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Φανταστείτε μία ολόκληρη παράσταση τσίρκου να εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο! Ο άνθρωπος αυτός ΄avec un talent fou΄ (‘με το ταλέντο ενός τρελού’ - Maurice Béjart) επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι “L’homme cirque” («Ο Άνθρωπος Τσίρκο»), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον Άρχοντα του Σχοινιού όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times. Όλα όσα βλέπει ο θεατής είναι αληθινά.



Ο David Dimitri είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το μοναδικό του στυλ ακροβατικού χορού σε σχοινί. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση στην State Academy for Circus Arts της Βουδαπέστης με τις εντατικές μελέτες χορού στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, έχει δημιουργήσει ένα είδος δεξιοτεχνικού ακροβατικού χορού σε σχοινί, τον οποίο εκτελεί σε τσίρκα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο –στο Cirque du Soleil του Καναδά, στο Big Apple Circus της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Τσίρκο Knie της Ελβετίας, και στη Metropolitan Opera υπό τη διεύθυνση του Jean-Pierre Ponelle, για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events. Στις 25 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επιπλέον παράσταση, στις 16.00-17.30.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο ΚΠΙΣΝ
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, 11.00 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, έχει ξεκινήσει από το Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του και κατευθύνεται ολοταχώς προς το ΚΠΙΣΝ. Μη χάσετε μία μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε ένα αυθεντικό πούπουλο από το μαξιλάρι της πεντάμορφης πριγκιποπούλας, να δείτε ένα αόρατο πράσινο καγκουρό να χορεύει συρτάκι και να αποκτήσετε έναν ηλιόσπορο που, όταν τον φυτεύεις, φυτρώνει ένας ήλιος. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events.

Προβολή ταινίας «Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων»
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, 19.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Στα σύνορα της πόλης του Whoville, ζει ο Grinch, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου που παρενοχλεί τους ανθρώπους και πάντοτε τους καταστρέφει το εορταστικό κλίμα. Για να ξεμπερδέψει μια και καλή μαζί τους, θα αποπειραθεί να κλέψει το Πνεύμα των Χριστουγέννων! Το γνωστό παραμύθι του Dr. Seuss σε μια διάσημη, μοντέρνα κινηματογραφική διασκευή που έσπασε ταμεία, με τον Jim Carrey να οργιάζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αγνώριστος χάρη στη μεταμόρφωση του μακιγιάζ του, το οποίο προφανώς και βραβεύτηκε με Όσκαρ στην κατηγορία του.

Προβολή ταινίας «Πάντινγκτον»
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, 17.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Ο Πάντινγκτον, ένας γλυκύτατος αρκουδάκος από το Περού, αποδέχεται την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει Βρετανός εξερευνητής στους θείους του και καταφτάνει στο Λονδίνο, αναζητώντας τους… ΄συγγενείς΄ του! Θα βρει καταφύγιο στο φιλικό σπίτι της οικογένειας των Μπράουν, αλλά θα γίνει και στόχος μιας δαιμόνιας υπαλλήλου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που σκοπεύει να τον ταριχεύσει λόγω εξαιρετικής σπανιότητας. Μια αρχετυπική φιγούρα της αγγλικής κουλτούρας ζωντανεύει στο σινεμά με εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο, για κάθε ηλικία. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.

Stand Up Comedy
Γιώργος Χατζηπαύλου - Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, 21.30 - ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο και ένα κοινό που θέλει να γελάσει. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για μια παράσταση Stand Up Comedy. Μια παράσταση κωμωδίας που βασίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αυτοσαρκάζεται, αλλάζει ρόλους, αναλύει την καθημερινότητα, διακωμωδεί την εποχή μας και σατιρίζει τα περίεργα της ζωής. Για το πλήρες πρόγραμμα και για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας επισκεφθείτε το www.snfcc.org/events.

Παιδική Χορωδία Αρσακείου
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, 21.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με βυζαντινά τροπάρια και παραδοσιακά κάλαντα, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία διαχρονική περιήγηση σε πανέμορφους χριστουγεννιάτικους ύμνους απ’ όλο τον κόσμο και αγαπημένες κλασικές συνθέσεις των Bach, Handel και άλλων μεγάλων συνθετών που σχετίζονται με την εορταστική αυτή περίοδο. Τη Χορωδία θα πλαισιώσουν μέλη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Kids Playpark
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 10.00-13.00 - ΣΤΙΒΟΣ-ΞΕΦΩΤΟ-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ-ΚΑΝΑΛΙ
Μία ημέρα γεμάτη ψυχαγωγικά παιχνίδια κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων θα φέρει παιδιά και γονείς πιο κοντά στο Πάρκο, αλλά και στο πνεύμα των ημερών. Παιχνίδια που δίνουν έμφαση στην έννοια της συνεργασίας και την ενεργοποίηση των αισθήσεων, ενισχύοντας παράλληλα την ψυχική και σωματική ευεξία. Έως 300 συμμετοχές.



Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας της ΕΛΣ
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 20.00 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ταιριάζει άριστα με τον λαμπερό, φωτεινό κόσμο της όπερας. Ορισμένες από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης, όπως αυτή της Μιμής και του Ροντόλφο στη Λα Μποέμ του Puccini, ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας με τους διακεκριμένους Μονωδούς της, συνοδεία πιάνου. Οι άριες και τα ντουέτα από διάσημες όπερες θα συναντήσουν τη φωτισμένη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Συμμετέχουν οι Μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος. Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου