Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές από το Σάββατο

Ποιες περιοχές και πότε θα επηρεαστούν  - Χιόνι από ΤρίτηΣάββατο με Τετάρτη η κακοκαιρία διαρκείας
Ο χειμώνας είναι εδώ: Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς




Πέφτει τουλάχιστον δέκα βαθμούς η θερμοκρασία από την Τρίτη - Έντονα καιρικά φαινόμενα Κυριακή και Δευτέρα στην Αττική

Επιτέλους χειμώνας! Ο Δεκέμβρης θα μας βρει με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Από σήμερα Σάββατο κακοκαιρία διαρκείας αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα από τις μεσημεριανές ώρες, έως και τα μέσα της νέας εβδομάδας. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπου ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες.

Εδικότερα σήμερα, θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιουνίου, η Ηπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά

Αναλυτικά

Το τριήμερο Σάββατο 26/11 – Κυριακή 27/11 – Δευτέρα 28/11 θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια ηπειρωτική χώρα και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 29/11 – Τετάρτη 30/11 και σύμφωνα πάντα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, με παράλληλη επικράτηση πολύ θυελλωδών βόρειων ανέμων. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στην Ανατολική και Νότια χώρα και το Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές Κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, κυρίως κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 2 ως 15 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στην Ήπειρο από 4 ως 15 και στις υπόλοιπες περιοχές από 8 ως 19 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα βόρεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 19 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 18 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 15 βαθμούς κελσίου25/11/201612:54

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο - Την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα - Από Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο - Έρχεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο αλλά από την Τρίτη, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, θα έρθει πολύ κρύο και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα το Σάββατο θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νότια του Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, η Θεσσαλία και πιθανόν τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα.

Αν και οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν σταδιακά τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα περισσότερα ηπειρωτικά, τη θέση τους θα πάρουν από την Τρίτη οι θυελλώδεις βοριάδες, η πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην ανατολικά και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου