Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Στα Σπάτα Αττικής μεταφέρθηκε η φώκια που εντοπίστηκε στη Σιθωνία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

FWKIA1
Επιχείρηση διάσωσης από την MOm
Ορφανό είχε μείνει τελικά το φωκάκι που είχε κάνει την εμφάνισή του στην Ακτή Σαλονικιού της Σιθωνίας Χαλκιδικής, κινητοποιώντας τους επιστήμονες της MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.
«Οταν διαπιστώσαμε ότι η μικρή φώκια, μόλις 3-4 βδομάδων, βρισκόταν επί ένα 24ωρο έξω από το νερό, πάνω στην παραλία και φώναζε, αποφασίσαμε να επέμβουμε γιατί σ΄ αυτή την ηλικία, κάθε ώρα είναι κρίσιμη και από κάποιο σημείο και μετά, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕη βιολόγος της MOm, Στέλλα Αδαμαντοπούλου.




FWKIA2

Υπενθυμίζεται ότι η MOm, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σταθμού του Όρμου Παναγιάς Χαλκιδικής και κατοίκων της περιοχής, παρακολουθούσε συνεχώς τις κινήσεις της νεογέννητης μεσογειακής φώκιας που εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα να κοιμάται σε παραλίες της Σιθωνίας.
«Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν την μητέρα του να βρίσκεται στην περιοχή, η παραμονή του σε παραλία για πάνω από ένα 24ωρο, μας ανησύχησε και σπεύδοντας επί τόπου διαπιστώσαμε ότι το μικρό αρσενικό φωκάκι ήταν πλέον στα πρώτα στάδια του υποσιτισμού» ανέφερε η κ. Αδαμαντοπούλου. Αμέσως, επενέβη η ομάδα διάσωσης της MOm, με επικεφαλής τον επιστημονικό υπεύθυνο της οργάνωσης Αλέξανδρο Καραμανλίδη και το φωκάκι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Εγιναν όλες οι εξετάσεις και στη συνέχεια το ζώο μεταφέρθηκε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm, στα Σπάτα Αττικής όπου και θα παραμείνει μέχρι να φτάσει περίπου τα 50 κιλά προκειμένου να είναι έτοιμο να το απελευθερώσουμε. Προς το παρόν, ζυγίζει 24 κιλά και το ταΐζουμε με ειδική τροφή» διευκρίνισε ο κ.Καραμανλίδης, σημειώνοντας ότι τα φωκάκια θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες.



με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου