Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορίες καθημερινής τρέλας (στο μπάσκετ του Πικερμίου) με θύμα τα παιδιά

Ιστορίες καθημερινής τρέλας (στο μπάσκετ του Πικερμίου) με θύμα τα παιδιά
Το τελευταίο τρίμηνο η ομάδα ποδοσφαίρου του Αετού αποφάσισε να επεκταθεί και στο μπάσκετ, ένα άθλημα που από το 1990 όλοι γνωρίζουν ότι στο Πικέρμι το διαχειρίζεται
επιτυχώς ο Αθλητικός Όμιλος Πικερμίου. Ξεκίνησε, λοιπόν, έναν αγώνα δρόμου για να «διεκδικήσει» τα παιδιά που έως χθες έπαιζαν και αθλούνταν στον Αθλητικό Όμιλο Πικερμίου, τον γνωστό ΑΟΠ. Έτσι, στα πηγαδάκια οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο μπάσκετ, στον ΑΟΠ, στον Αετό και στο ποιοι κρύβονται από πίσω, διχάζοντας την τοπική κοινωνία, αμαυρώνοντας υπολήψεις και υποβαθμίζοντας τον αθλητισμό. Τις συζητήσεις αυτές εντείνουν και τροφοδοτούν με υλικό, δικαίως ή αδίκως, οι ιδιότητες συγκεκριμένων ατόμων που εμπλέκονται στις διοικήσεις και την οργάνωση και των δύο ομίλων. 




Από την πλευρά του Αετού συζητείται η πολιτική κίνηση του Αντιδημάρχου κ. Μπουρνούς που έφερε στο Πικέρμι την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΕΤΟΥ από το Μενίδι, αλλά και ο ζήλος του προέδρου του Τοπικού Πικερμίου κ. Μπουράνη (από τον συνδυασμό του κ. Μπουρνούς). Επίσης συζητείται το όνομα του κ. Βαρελά διότι με την επιθετική και παρορμητική επικοινωνιακή πολιτική του έχει σπείρει τη διχόνοια στους δύο ομίλους. Από την άλλη πλευρά, του ΑΟΠ, συζητιέται και η δική μου εμπλοκή, που ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, έχει παρερμηνευτεί από ορισμένους. 
Θύματα είναι οι γονείς, αλλά κυρίως τα παιδιά, που «πρέπει» μέσα από αυτές τις συζητήσεις να επιλέξουν κάτω από ποιο όμιλο θα αθληθούν. Θα συνεχίσουν στην ομάδα του ΑΟΠ που αθλούνταν τόσα χρόνια, ή θα εγγραφούν στο νέο όμιλο του Αετού; Και βέβαια όπου και εάν επιλέξουν να αθληθούν, θα αθληθούν στον ίδιο χώρο, το κλειστό γήπεδο της Διώνης, απλώς σε διαφορετικές ώρες.
Ως λύση στο πρόβλημα βλέπω τη συνεργασία ΑΟΠ και ΑΕΤΟΥ, ειδικά στα τμήματα που αφορούν στα παιδιά, άμεσα, πριν ξεκινήσουν τα τμήματα των Ακαδημιών. Για να επιτύχει η συνεργασία, θεωρώ επιβεβλημένο να αποχωρήσουν όλοι όσοι ενδεχομένως σχολιάζονται από γονείς και παράγοντες. Έτσι, θεωρώ επιβεβλημένο να αποχωρήσει από τη διοίκηση του ΑΕΤΟΥ ο κ. Μπουράνης, διότι ως πρόεδρος του Τοπικού Πικερμίου και στέλεχος της παράταξης Μπουρνούς, είναι βέβαιο ότι δημιουργεί σκέψεις πολιτικοποίησης του αθλητισμού στο Πικέρμι και ο κ. Βαρελάς για να εξομαλυνθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομίλων και των γονέων. Στην περίπτωση αυτή, θεωρώ μέρος της ίδιας λύσης και τη δική μου παραίτηση από τη διοίκηση του ΑΟΠ και τη θέση του Ταμία, προκειμένου να διαλυθούν και οι τελευταίες φοβίες ορισμένων που έβλεπαν την εμπλοκή μου ως πολιτική κίνηση.
Την πρότασή μου αυτή, αφού πρωτίστως τη συζήτησα με τη διοίκηση του ΑΟΠ, την επικοινώνησα προς τη διοίκηση του Αετού και τον Αντιδήμαρχο κ. Μπουρνούς (προφορικά μέσω του κ. Μπουράνη), και περιμένω την άμεση ανταπόκρισή τους, ώστε τα παιδιά του Πικερμίου να μπορούν να αθληθούν και πάλι όπως παλιά, σε κοινά τμήματα. 
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π
Ταμίας Αθλητικού Ομίλου Πικερμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου