Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ο απολογισμός της επιδρομής του χιονιά στην Αττική

attiki1 
Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο νομό Αττικής λόγω της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης, τα οποία αποκαθίστανται σταδιακά, καθώς ο ήλιος λιώνει τους πάγους από τους δρόμους. Κλειστά τα σχολεία στην Ανατολική Αττική. Παγωμένη
ξύπνησε η Μακεδονία και η Θεσσαλία. Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των καιρικών συνθηκών, σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους. Δεκάδες βλάβες μικρής εμβέλειας σημειώνονται από αργά χθες το βράδυ στις περιοχές της βορειανατολικής Αττικής, όπου η κακοκαιρία ήταν σφοδρότερη. Η συνηθέστερη αιτία είναι η κοπή καλωδίων από κλαδιά δέντρων. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση των βλαβών.
«Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στον δήμο Διονύσου λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη «το κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου είναι ανοιχτό, αλλά υπάρχουν προβλήματα στους μικρότερους δρόμους, λόγω της χιονόπτωσης τη νύχτα και κυρίως λόγω του παγετού που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα». Όπως είπε ο κ. Ζαμάνης «όλα τα συνεργεία του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων. Από την πρωτοχρονιά έχουν ρίξει 300 τόνους αλάτι και αναμένεται έως αύριο να ρίξουν άλλους 100».
«Τέσσερα συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου ρίχνουν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της περιοχής» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο είναι ανοιχτοί, με κάποια προβλήματα να υπάρχουν ακόμη σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους, όπου χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού». «Έχει χιονίσει αρκετά, αν συνέχιζε τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Η πόλη δεν σταμάτησε όμως να λειτουργεί» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Στον δήμο Πεντέλης, κλειστός παραμένει μόνο ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης-Άγιος Πέτρος – Νέας Μάκρης από την πρόσφατη κακοκαιρία είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στο μεταξύ, παραμένει η επιβολή διακοπής της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε άλλα σημεία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων από το Ολυμπιακό Χωριό.
Κλειστά τα σχολεία στην Ανατολική Αττική
Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Με σημερινή απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.
Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.
Στον πάγο η Μακεδονία - Προβλήματα και στη Θεσσαλία
Υπό συνθήκες ολικού παγετού βρέθηκε χθες το βράδυ και σήμερα, νωρίς το πρωί, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -14 βαθμοί Κελσίου στην Φλώρινα).
Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Επίσης, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 -οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.
Ο παγετός και οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 15ο έως 30ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 22ο χλμ.
Εξάλλου, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ισχύει και σε σημεία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αστυνομικών διευθύνσεων.
Στην Κεντρική Μακεδονία, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χ/Κ Βόρρας, από 20o έως 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και την επαρχιακή οδό Καστανερής -Λιβάδια (νομός Κιλκίς).
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας και Βεροίας - Σελίου από 20ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καλλιπεύκης - Π.Παντελεήμονα (όρια νομού Πιερίας, δ/ση "Βρύση του Κατή", Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος".
Στα δύο τελευταία σημεία, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Κατά τις βραδινές ώρες, λόγω ύπαρξης παγετού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου