Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ προς Βαρουφάκη: «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»

Αντικρουόμενες διαρροές ακόμα και για τη φράση που ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ψιθύρισε στον Έλληνα υπουργό. Για τους περισσότερους μπορεί η ουσιαστική σημασία του συντομότατου
διαλόγου που είχαν μακριά από τα μικρόφωνα Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιάννης Βαρουφάκης λίγο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής να μην αποτελεί μείζον θέμα η απόκλιση ωστόσο ακόμα και στο περιεχόμενο της φράσης δείχνει σε επίπεδο σημειολογίας τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

σύμφωνα με την εκδοχή της Κομισιόν ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών τη φράση: This was a big mistake (μτφ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα.

Αντίθετα η εκδοχή που έδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος ωτακουστές αυτού περίφημου διαλόγου-μυστήριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα).

Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της φράσης μόνο συνηθισμένο δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

H ερμηνεία, ή αυτό που εννοούσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είτε στη μια είτε στην άλλη εκδοχή είναι ότι ξεκαθάρισε στον Γιάννη Βαρουφάκη πως μόλις έκοψες οριστικά τις σχέσεις της χώρας με τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια.

1 σχόλιο:

  1. ουαου!!! Σαν να λέμε μεγάλες κουβέντες!!!

    Αν είπε μόλις τη σκότωσες, ίσως να εννοούσε.. καιρός ήταν να ρίξει μια σφαίρα κάποιος από τους δυο μας!! Ο πόλεμος αρχίζει, όταν το κάνεις ξεκάθαρο. Λες μολών λαβέ και προχωράς. Για να πάει λοιπόν παρακάτω η κουβέντα, πρεπει να ξέρουν ότι θα πολεμήσουν, όταν χρωστάς δε σημαίνει ότι δε έχεις δικαίωμα να λες αυτό που πιστεύεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου