Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Στους 25 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης

Στους 25 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης
Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος
Οκτώ ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σήμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έμφραγμα στις Εντατικές των νοσοκομείων προκαλεί η εποχική γρίπη. Την ίδια ώρα, μακραίνει και ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων της γρίπης. Άλλοι δύο νεκροί καταγράφηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 25.

Οκτώ ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σήμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βαριές επιπλοκές που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Σύμφωνα με τα  σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 37  ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ. Πρόκειται για αριθμό πολύ μεγάλο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το σύστημα δημόσιας υγείας διαθέτει περίπου 450 κλίνες, στις οποίες νοσηλεύονται όλα τα βαριά περιστατικά, από τραυματίες μέχρι χειρουργημένους και καρδιοπαθείς, και όχι μόνο οι ασθενείς με γρίπη.

Συνολικά, από το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου που ενέσκηψε η επιδημία της γρίπης 78 άνθρωποι εισήχθησαν σε ΜΕΘ με επιπλοκές από την ασθένεια, με το 1/3 αυτών να έχει μοιραία κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου