Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τυρομπαλίτσες σολομού

Μικρές τυρομπαλίτσες από ανθότυρο, κατίκι Δομοκού και καπνιστό σολομό, τυλιγμένες σε μίγμα από φιστίκι Αιγίνης, ροζ πιπέρι και άνηθο. Θα τις σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες
φετούλες ψωμιού του τοστ και τρυφερό μαρούλι.

Υλικά

  • Για τις τυρομπαλίτσες σολομού
  • 350γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 150γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
  • Για την επικάλυψη
  • 1½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκοπανισμένα
  • 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι σπασμένο στο γουδί
  • Για το σερβίρισμα
  • 15-20 φέτες του τοστ ψημένες και κομμένες διαγώνια στη μέση
  • μερικά φύλλα από σγουρό μαρούλι

sandwichΔιαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα το μίγμα για τις τυρομπαλίτσες: Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το σολομό, μία κουταλιά της σούπας από τα φιστίκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε σε δύο μπολ το μισό ροζ πιπέρι με τα φιστίκια Αιγίνης και το υπόλοιπο με τον άνηθο. Ύστερα παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μίγμα τυριού και πλάθετε μπαλίτσες με διάμετρο 2εκ. περίπου.

Βήμα 3

Τυλίγετε τις μισές στο μίγμα του φιστικιού και τις υπόλοιπες στον ψιλοκομμένο άνηθο. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα πάνω σε ψημένα τριγωνάκια ψωμιού του τοστ και κομμάτια από φύλλα σγουρού μαρουλιού. 

  • Μερίδες : για περίπου 30 μπαλίτσες
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος ψησίματος : 0m
  • Έτοιμο σε : 30m
  • Χρόνος αναμονής : 30
 Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling Αντωνία Κατή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου