Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - «Πολιτική Άμεσης Εκπαιδευτικής Παρέμβασης»


Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης : Ο Δήμος προσφέρει στους δημότες, εύστοχα, έγκυρα και καλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των δράσεων των προγραμμάτων «Δια βίου μάθησης», ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, εκμεταλλευόμενος αυτή τη πολιτική άμεσης εκπαιδευτικής παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο, υλοποιεί από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου εκπαιδευτικά προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότεροι απο 60 δημότες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του προγράμματος , το οποίο στη παρούσα φάση αφορά θέματα πολιτικής προστασίας όπως :
  • Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος / Λήψη απόφασης -
  • Διαχείριση πληροφορίας, Διαχείριση πανικού – Λειτουργία σε ομάδες)
  • Πυρκαγιές – Πλημμύρες
  • Σεισμοί – Διασώσεις
  • Ναυτικά Ατυχήματα – Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος
  • Πρώτες Βοήθειες – Διαχείριση Καταυλισμών


Το rpn.gr βρέθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ραφήνας – Πικερμίου, όπου διεξάγονται τα μαθήματα και μάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα στο θρανίο για μάθημα κάθισαν, ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, ο Τοπικός Σύμβουλος Φίλιππος Αναστασίου, η πρ. Τοπική Σύμβουλος Άρτεμις Ξηντάρα, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία (Τζωρτζίνα Λεγάκη-Παπαϊωάννου, Μάνος Τσαλιαγκός κ.α) και πολλοί εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης αναφερόμενος σε αυτή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία δήλωσε στο rpn.gr :
«Mε αυτή την εκπαιδευτική δράση, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της προσφοράς στους δημότες εύστοχων, έγκυρων, καλής ποιότητας, εύκολα προσβάσιμων προγραμμάτων, που συνδέονται σε αυτή τη φάση, με θέματα πολιτικής προστασίας . Το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» εκτός απο την ανάδειξη του εθελοντισμού, στοχεύει και στην εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων.»


Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, δήλωσε για το πρόγραμμα : «Στο μέλλον και εφόσον παραστεί η ανάγκη, το προσωπικό που θα εμπλακεί στη πολιτική προστασία θα έχει πολυτιμες και εξιδεικευμένες γνώσεις που θα συντελέσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και λύση προβλημάτων που αφορούν την πολιτική προστασία.»

Πηγή: www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου