Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Περιπέτειες και θρίλερ Χριστουγέννων

Περιπέτειες και θρίλερ Χριστουγέννων
Πριν δύο εβδομάδες είχαμε παρουσιάσει μια λίστα με τις Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες. Το σκεπτικό ήταν να αξιολογήσουμε τις κυριολεκτικά Χριστουγεννιάτικες Ταινίες,
δηλαδή όσες περιλαμβάνουν τον Άγιο Βασίλη, τα Ξωτικά, τη Γέννηση, ακόμα και το «Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα».

Την περασμένη εβδομάδα ανεβάσαμε μια λίστα με τις «άλλες» Χριστουγεννιάτικες Ταινίες, συγκεκριμένα κωμωδίες, ρομαντικές κομεντί και δραματικές. Σήμερα ολοκληρώνουμε τις θεματικές λίστες με ταινίες εκπλήξεις και συγκεκριμένα ταινίες δράσης - περιπέτειας αλλά και τρόμου - θρίλερ!



Action/Περιπέτειες

Die Hard (1988)
Παραμονής Χριστουγέννων στο Nakatomi Plaza και ο Alan Rickman με τους τρομοκράτες του χαλάνε το πάρτυ, αναγκάζοντας τον Bruce Willis να παρατήσει τις διακοπές του για να σώσει την κατάσταση. Bonus: Το “Christmas In Hollis” των Run DMC στη λιμουζίνα!

Die Hard 2 (1990)
Ή πως γίνεται να ξανασυμβεί το ίδιο σκηνικό! Ξανά! Χριστούγεννα! Αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Washington. Bonus: Ο αστυνόμος του αεροδρομίου σκίζει την κλήση του McClane λέγοντας: "Ah, what the hell! It's Christmas!"



Lethal Weapon (1987)
Η ταινία ξεκινά υπό τους ήχους του “Jingle Bell Rock” και τελειώνει με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Επίσης ο Riggs λέει το ανεκδιήγητο ανέκδοτο που είναι στο πνεύμα των ημερών: "What did one shepherd say to the other shepherd? Let's get the flock out of here!”…

The Long Kiss Goodnight (1996)
Σε Χριστουγεννιάτικο φόντο τοποθετείται αυτή η περιπέτεια που θέλει την Geena Davis να αναγνωρίζεται από την παλιά της νέμεση όταν ντυμένη ως κυρία Άι-Βασίλη παρελαύνει στο δρόμο.



Batman Returns (1992)
Ίσως η καλύτερη ταινία της πρώτης περιόδου του Batman στη μεγάλη οθόνη, είναι καθ' ολοκλήρου γυρισμένη σε ένα εορταστικό και γιορτινό Gotham. Ο Πιγκουίνος θέλει να γίνει δήμαρχος, ενώ ο «κακός» Max Shreck χαρακτηρίζεται «Άι-Βασίλης του Gotham»! Επίκη σκηνή όταν η Catwoman βρίσκεται πάνω στον Batman κάτω από γκι… και -αντί για φιλί- τον γλύφει από το πιγούνι έως την κορυφή της μάσκας…

Ghostbusters II (1989)
Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη και πολλά παραπάνω πνεύματα συγκεντρώνονται και τρομοκρατούν την πόλη… Ποιόν θα καλέσεις για βοήθεια; Προφανώς τους Ghostbusters! Μπορεί να μην φτάνει την πρώτη ταινία, αλλά ποιος μπορεί να πει όχι στο τρελό αυτό παρεάκι, ειδικά όταν φορούν Χριστουγεννιάτικους σκούφους;



Reindeer Games (2000)
Ο Ben Affleck αναγκάζεται να ληστέψει καζίνο ντυμένος Άι-Βασίλης για να σώσει το κορίτσι που αγαπά… ή κάτι τέτοιο σε αυτή την περιπέτεια με ανατροπή (;) που δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά μας έκανε να (ξανα)προσέξουμε την τότε ανερχόμενη Charlize Theron.

Ταινίες Τρόμου/Θρίλερ

Gremlins (1984)
Αγαπημένη παιδική απόλαυση, αυτή η μείξη horror και παρωδίας τρόμου, με τα γλυκούλικα πλασματάκια που αποτελούν σχεδόν ιδανικό δώρο Χριστουγέννων,καθώς μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι πιο τρομακτικό… Και η κλασική τελική μάχη μεταξύ του Gizmo και του Stripe δεν θα μπορούσε να είναι αλλού, εκτός από το εορταστικά στολισμένο πολυκατάστημα.

Black Christmas (1974)
Χριστουγεννιάτικο πάρτυ σε αδελφότητα πανεπιστημίου δίνει την καλύτερη ευκαιρία σε ένα serial killer να ξεπαστρέψει κόσμο… Η πρώτη - και πιθανότατα καλύτερη - Χριστουγεννιάτικη slasher ταινία! Bonus: Την ώρα που ένα θύμα ουρλιάζει, οι φωνές πνίγονται από τα κάλαντα που τραγουδάει μια ομάδα απ' έξω…



Christmas Evil (1980)
Αυτά τα Χριστούγεννα, αυτός ο «Άι-Βασίλης» θα αποφασίσει ποιος ήταν καλό ή κακό παιδί, με άσχημη έκδοση για όσους κριθούν να ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία… Low-budget slasher ταινιάκι που ο John Waters είχε χαρακτηρίσει ως την «καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ταινία»!

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)
Φινλανδικό cult υβρίδιο που εξερευνά με διαφορετικό τρόπο το μύθο του Άι-Βασίλη, που σε αυτή την αρρωστημένη εκδοχή παρουσιάζεται ως τερατώδης εφιάλτης που συνοδεύεται από στρατό αιμοδιψών ξωτικών.



Elves (1989)
Μια γυναίκα αντιλαμβάνεται πως την κυνηγά μια οργάνωση ναζί που πειραματίζονται με διασταυρώσεις ξωτικών! Παγιδευμένη σε εμπορικό κέντρο με δυο φίλους της, έχει ως μόνη ελπίδα έναν θεότρελο Άι-Βασίλη.

Silent Night, Deadly Night (1984)
Νεαρό ορφανό, που κακοποιείται από την Ηγουμένη στο ορφανοτροφείο, σταδιακά ξεφεύγει καταλήγοντας να σκοτώνει κόσμος ντυμένος (και αυτός) Άι-Βασίλης.



Silent Night, Bloody Night (Night Of The Dark Full Moon) (1972)
Ιδιοκτήτης επιστρέφει σπίτι του Παραμονή Χριστουγέννων αντιλαμβανόμενος πως έχει μετατραπεί σε ψυχιατρικό άσυλο και στη συνέχεια πεθαίνει πιάνοντας φωτιά. Τι θα συμβεί όταν ο εγγονός του αποφασίσει να πουλήσει το σπίτι μερικά χρόνια μετά;

Silent Night (2012)
Σε μια επαρχιακή πόλη η τοπική αστυνομία κυνηγά έναν sniper δολοφόνο που ντυμένος ‘Αι-Βασίλης θερίζει κόσμο…



Don't Open Till Christmas (1984)
Εδώ έχουμε το αντίθετο από τα παραπάνω: Serial killer που μισεί τα Χριστούγεννα κυνηγά και σκοτώνει όσους ντύνονται Άι-Βασίληδες στο εορταστικό Λοδνίνο με την Scotland Yard στον κατώφλι του.

Treevenge (2008)
Σε αυτή την μικρού μήκους παρωδία τρόμου βλέπουμε την εξέγερση των Χριστουγεννιάτικων δένδρων ενάντια στους εορτάζοντες που τα «απομακρύνουν» από τα δάση τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου