| Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη Food Styling: Αντωνία Κατή |
Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να πάρει πιο έντονο άρωμα και γεύση.
Υλικά
Για τη σαλάτα
250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
500γρ. καπνιστή πέστροφα
6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
100γρ. αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες
5 λιαστές ντομάτες, σε μικρά κομματάκια
αλάτι
Για τη σος
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ξίδι
λίγο αλάτι
Διαδικασία
Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Βήμα 2
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.
Βήμα 3
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σος, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.
Μερίδες : 5
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 50m
Έτοιμο σε : 1:5 h
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου