Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η Φλόριντα έγινε μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη

Η Φλόριντα έγινε μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη
Με 19,9 εκατ. κατοίκους, η Φλόριντα προσπέρασε τη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκεται πίσω από άλλες δύο "ζεστές" πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, με πληθυσμό 38,8 εκατ. κατοίκους και το Τέξας με 27 εκατ.Η Φλώριντα έγινε η τρίτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το Census Bureau.

Με 19,9 εκατ. κατοίκους, η Φλόριντα προσπέρασε τη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκεται πίσω από άλλες δύο "ζεστές" πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, με πληθυσμό 38,8 εκατ. κατοίκους και το Τέξας με 27 εκατ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη με 19,7 εκατ. κατοίκους, έως τον Ιούλιο του 2014.
"Αυτό που φαίνεται είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, που δείχνει μακροχρόνια την τάση, τόσο για τις Ανατολικές όσο και για τις Δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ", ανέφερε ο δημογράφος Stanley Smith, από το Bureau of Economic and Business Research του πανεπιστημίου της Φλώριντα.

Οι δέκα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πολιτείες το 2013, ήταν στο Νότο και τα Δυτικά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Census found, με πρώτη την Βόρεια Ντακότα, ο πληθυσμός της οποίας αναπτύσσεται με ρυθμούς 2,2%, αποτέλεσμα της εκτίναξης της παραγωγής.

Οι πολιτείες που συρρικνώνονται πληθυσμιακά είναι το Ιλινόις, η Δυτική Βιρτζίνια, το Κονέκτικατ, το Νέο Μεξικό, η Αλάσκα και το Βέρμοντ.

Η πληθυσμιακή αλλαγή έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην πολιτική σκηνή  των ΗΠΑ, με την Φλόριντα να παίζει σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα κρίσιμη πορεία των Ρεπουμπλικάνων προς το Λευκό Οίκο.

Η πολιτεία της Φλόριντα προσθέτει 803 νέους κατοίκους κάθε μέρα, σύμφωνα με το Census.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου