Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚ: «Όχι» Δούρου στη μεταφορά λυμάτων της Αν. Αττικής στην Ψυτάλλεια για τις ψήφους της Β’ Πειραιά!

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου κλείνουν οριστικά την πόρτα στις ελπίδες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής για μεταφορά
των λυμάτων της περιοχής στο ΚΕΛ της Ψυτάλλειας!
Στο θέμα φαίνεται να έχει εμπλακεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην προεκλογική αγωνία του να εξασφαλίσει τις ψήφους των 200.000 και πλέον ψηφοφόρων της Β’ Πειραιά, «θυσιάζει» τους περίπου 65.000 ψηφοφόρους των Δήμων Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ραφήνας - Πικερμίου και Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας οι οποίοι έλπιζαν ότι θα ικανοποιηθεί από τη νέα περιφερειακή αρχή αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος το αίτημά τους για τη μεταφορά των λυμάτων των περιοχών τους στην Ψυτάλλεια!
Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε το notioanatolika.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μετά από συνεννόηση με την κ. Δούρου, και με αφορμή την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για να εξεταστεί η δυναμικότητα του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με την οποία εκφράζει την αντίθεση του συνόλου των φορέων του Πειραιά στη μεταφορά λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ επισημαίνοντας ότι:

«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Γαβρίλης χαρακτηρίζει ως αποτρεπτικούς παράγοντες για ένα τέτοιο έργο αφενός το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών για μεταφορά λυμάτων στην Ψυτάλλεια αφετέρου τον σοβαρότατο, όπως τον χαρακτηρίζει, περιβαλλοντικό κίνδυνο για ολόκληρο τον Σαρωνικό!
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υποστηρίζει επιπροσθέτως ότι η ΕΥΔΑΠ καταβάλει μεγάλο κόστος για την απομάκρυνση της παραγόμενης λυματολάσπης από το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, το οποίο επίσης θα αυξηθεί, «με άμεσες συνέπειες για όλους τους κατοίκους της Αττικής, εφόσον γίνουν περισσότερες οι ποσότητες λυμάτων που καταλήγουν εκεί και κατ’ επέκταση της παραγόμενης λυματολάσπης»!
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη νοτιοανατολική Αττική με τα οποία επικοινώνησε το notioanatolika.gr αφενός επιβεβαίωσαν την επιστολή Γαβρίλη αφετέρου αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω σχολιασμό της εκφράζοντας μάλιστα τη δυσφορία τους και τον εκνευρισμό τους για την εξέλιξη αυτή!

3 σχόλια:

  1. Του κ.Γαβρίλη απαράδεκτη ,ατεκμηρίωτη και ανόητη ανακοίνωση.Δεν προσθέτει κανένα εκλογικό όφελος στον ΣΥΡΙΖΑ.Το ίδιο ζητούν και ΝΔΠΑΣΟΚ.Η κα Δούρου δεν πρέπει να παγιδευτεί στην υλοποίηση σχεδίων κερδοσκοπικών κύκλων.ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
    ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ?
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ?
    ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?
    ΤΙ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΣΓΟΥΡΟΣ) ΤΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΓΟΒΑ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΕΚΛΟΓΕΣ .ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ,ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΕΝ ΤΟΠΙΑΣΕ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι είναι ενάντια στον βιολογικό καθαρισμό, το κίνητρο τους είναι μονάχα ο τοπικισμός τους. "Είμαστε υπέρ του βιολογικού καθαρισμού, αλλά να πάνε αλλού όχι εδώ".
    Προφανώς αν απλά έχουμε να ζυγίσουμε το δικό σας τοπικισμό, με τον τοπικισμό των κατοίκων Κερατσινίου, θα νικήσουν οι δεύτεροι, γιατί οι δικές τους περιοχές είναι περισσότερο υποβαθμισμένες και χαμηλότερων εισοδημάτωνν.
    Το μπλογκ μας τα έχει πει αυτά εδώ και μήνες, αλλά κάποιοι χλευάζουν, αντί να διορθώσουν τους αδιέξοδους τρόπους τους.

    http://viologikoskatharismosspata.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου