Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Eπιχειρησιακές συμβάσεις καταργούν το επίδομα γάμου και παιδιών

Με βάση των νομοθετημένων κατώτατων μισθών.Τέλος και στο επίδομα γάμου που είναι
10% αλλά και στο επίδομα τέκνων που είναι στο 5% για κάθε παιδί βάζουν οι νέες επιχειρησιακές συμβάσεις.«Μαχαίρι» σε οικογενειακό επίδομα και επίδομα τέκνων μπαίνει σε επιχειρήσεις που επιβάλλουν την καταβολή στους εργαζομένους των νομοθετημένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων και την προσαύξησή τους μόνο με τις συμπληρωμένες έως τις 14/2/2012 πολυετίες.Την ευθεία κατάργηση των δύο παραπάνω επιδομάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», προβλέπουν δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις -η πρώτη σε επιχείρηση επισιτισμού και η δεύτερη σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)- που υπογράφηκαν στις αρχές Αυγούστου και τέθηκαν, ήδη, σε ισχύ. Ως δικαιολογητική βάση για την κατάργηση των επιδομάτων και οι δύο επιχειρήσεις επικαλούνται τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία καταβολής των αποδοχών στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ημερησίας» οι συμβάσεις προβλέπουν:
Οι μισθοί και τα ημερομίσθια μειώνονται στα επίπεδα των νομοθετημένων κατώτατων ορίων (586 ευρώ ο μισθός και 26,18 ευρώ το ημερομίσθιο για υπαλλήλους άνω των 25 ετών και 510,95 ευρώ και 22,83 ευρώ, αντίστοιχα, για υπαλλήλους ηλικίας κάτω των 25 ετών) και θα προσαυξάνονται μόνο με τις προβλεπόμενες, από το ν. 4046/12 προσαυξήσεις (έως 30% και 3 τριετίες για τους άνω των 25 ετών και έως 2 τριετίες και συνολικά 10% για τους κάτω των 25 ετών). «Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας καμιά άλλη προσαύξηση ήτοι επίδομα γάμου ή τέκνων δεν θα περιλαμβάνεται», «το επίδομα γάμου καταργείται από τούδε και δεν έχει υποχρέωση η επιχείρηση να το καταβάλει στους έγγαμους εργαζόμενους της» αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι σχετικοί όροι, οι οποίοι θα ισχύουν και για όσους τυχόν προσληφθούν στο μέλλον.
Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας ορίζεται στις 40ώρες (ακόμη και σε 6ήμερη βάση εφόσον συμφωνεί ο εργαζόμενος) και δίνεται η δυνατότητα μετατροπής, επίσης κατόπιν συμφωνίας, των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Η καταβολή των δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) προβλέπεται «έως τυχόν κατάργησης τους με νομοθετική διάταξη, η οποία άμα την ισχύ της υιοθετείται και τυγχάνει εφαρμογής με την παρούσα ακόμα και σε περίπτωση που τυχόν η νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπει την τυχόν διατήρησή του παρά την γενική τυχόν κατάργησή τους».


8 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΔΩΡΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί θα έπρεπε η επιχείρηση να ασκεί κοινωνική πολιτική? Δεν θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει αυτήν την ευθύνη?π.χ. είμαι παντρεμένος 10% λιγότερο φορο εισοδήματοςέχω 1 παιδί 15% λιγοτερο φορο κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαμογισταν.Το επιδομα φραπε και τσιγαρου δεν καταργηθηκε ακομα. Α ρε τριτοκοσμικες λερες ποιος θα επενδυση με τετοιες μακακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.Οι κρατικοί κηφήνες να είναι καλά κια οι πολιτικοί συνεταιροί τους και ο κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα να πάει να πεθάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΣΚΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ( ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΖΙΠ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντε απο κει χάμω.Άντε ρε απο κει χάμω παλιοαριστεροί που θέλετε και επιδόματα για τα παιδιά και το γάμο σας. Σιγα μην σας δώσουμε και επίδομα γκόμενας . Αφήστε τα λόγια και δουλέψτε παλιοτεμπέληδες γιατι εαν συνεχίσετε τη γκρίνια θα επαναφέρουμε το θεάρεστο μέτρο που επέτρεπε στο αφεντικό να μαστιγώνει τον μη υπάκουο εργάτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενω τα άλλα ?τα μαημου επιδοματα των "ανηλικων" θυγατερων ομως ΔΕΝ καταργουνται ομως και δεν επιστρεφονται τα κλοπιμαια ποσά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημόσιο for ever ρε κορόιδα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου