Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Πού πάνε τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας Ποιες πόλεις είναι στην κορυφή

Ερευνητές παρακολούθησαν την άνοδο και την πτώση των πολιτιστικών κέντρων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για εκατοντάδες χρόνια.Η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη βρίσκονται στη κορυφή της λίστας με τις πόλεις που προσελκύουν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, συνεπώς αν θέλετε να πετύχετε ή να αναγνωριστείτε μάλλον θα πρέπει να μετακομίσετε.

Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και το ταλέντο, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα στατιστικά και οι αριθμοί για άλλη μια φορά παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να παρουσιαστούν τα δεδομένα ως έχουν.

Χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων με αξιόλογες προσωπικότητες που μετράνε περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν, φτάνοντας μέχρι το βασιλιά Δαβίδ του Ισραήλ και τον Ιούδα στο 1069 π.Χ., οι ερευνητές παρακολούθησαν την άνοδο και την πτώση των πολιτιστικών κέντρων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για εκατοντάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Παρίσι ήταν πόλος έλξης για τα μεγάλα ταλέντα παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των αιώνων, ενώ και η Γερμανία έχει πολλά μικρότερα πολιτιστικά κέντρα που ανταγωνίζονται για το μυαλό και τη δημιουργικότητα.

Οπως εξηγεί ο Μαξιμίαλ Σχιτς, ιστορικός της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας και επικεφαλής της μελέτης, ενδιαφέρεται να συνδέση την έρευνα με τις ανθρωπιστικές επιστήμες ως ένας τρόπος για να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα των έργων μεγάλων προσωπικοτήτων.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

1 σχόλιο:

  1. Το "βασιλιά Δαβίδ" λεει . Ο οποιος τι ητανε ? αν υπήρξε ! Γιδοβοσκός στην έρημο και στο βασίλειο του ειχε "μεγάλα μυαλα" ( έξυπνα ΓΙΔΙΑ δηλαδη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου