Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σαλάτα - Πλευρώτους με ρόκα και γραβιέρα

Ετοιμάστε δροσερές σάλτσες με γιαούρτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας: μαϊντανό, μάραθο, άνηθο ή ακόμα ψιλοκομμένο μήλο ή πορτοκάλι και περιχύστε τις σε πράσινες σαλάτες.

Μία από τις αγαπημένες μου σαλάτες, όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά για όλο τον χρόνο είναι αυτή παρακάτω:

Πλευρώτους με ρόκα και γραβιέρα 
Υλικά 
  • 500 γρ. πλευρώτους, 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 
  • μια κουταλιά ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός), 
  • μία κουταλιά μουστάρδα, 
  • δύο κουταλιές λεμόνι, 
  •  ένα ματσάκι ρόκα, 
  • 50 γρ. γραβιέρα κομμένη φιλέ 
Παρασκευή 
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια. Τα σωτάρουμε 3 λεπτα από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε το ντρέσιγκ σε ένα βαζο μαζι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, τα μυρωδικα, το σκόρδο, το λεμόνι, και την μουστάρδα. Περιχύνουμε τα μανιτάρια μόλις ψηθούν με το ντρέσιγκ. Κόβουμε την ρόκα σε κομμάτια και την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και την γραβιέρα και την σερβίρουμε.

Νάντια Παντελιά- Μπερέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου