Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ME ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΓΕΥΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ηράκλειο Κρήτης, 04 Ιουνίου 2013
“ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ME ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΓΕΥΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Κρήτης ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση" πού
έγινε στο στάδιο ΤAE KWON DO στην Αθήνα από τις 24 έως 27 Μαΐου.

Περισσότερες από διακόσιες επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα ενώ δεκάδες παραγωγοί και τυποποιητές μπόρεσαν να συνάψουν σχέσεις συνεργασίας με δίκτυα διανομής, και άλλου είδους επιχειρήσεις οι οποίες πλέον θα διακινούν τα προϊόντα τους στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν στο κοινό και οι παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον διοργανωτή κ. Νεκτάριο Σερμάκη.
Επίσης, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Σεραφείμ Τσόκας, οι Βουλευτές κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο τέως υπουργός τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλης Κορκίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης κ. Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καπαρουνάκης Χριστόφορος, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών πολιτιστικών σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ κ. Αριστοτέλης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γυαλιτάκης, ο αντιδήμαρχος Μαλεβυζίου Γιώργος Αεράκης, η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Πέππυ Μπιρληράκη, η αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Νικολέττα Λυρώνη, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ. Ρούσος Κυπριωτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Βαγγέλης Πρωτογεράκης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης, η κ. Στέλλα Χριστινάκη από το Δήμο Χανίων, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπράς, ο πρόεδρος και ο διευθυντής του ΚΤΕΛ κ. Μ. Χαχλιούτης και κ. Ν. Χαλεπάκης, ο πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου κ. Μανώλης Φραγκάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Νομού Ηρακλείου κ. Μαρία Πιτσικάκη.
Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας με θέμα «Το πιο ευφάνταστο κρητικό πιάτο». Το βραβείο θεσπίστηκε επίσημα από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και κριτές ήταν οι κ.κ. Ευάγγελος Αγάλου - Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος - Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, Διονύσης Κούκης - Εκδότης Αθηνοράματος/Umami και Ηλίας Μαμαλάκης, τα βραβεία πήραν οι :
1ος Νικητής : Δημήτρης Πολίτης, εστιατόριο “Τζουγκρί “
2ος Νικητής : Αδάμης Παπαδάκης, εστιατόριο “Μπιφτεκααατσι”
3ος Νικητής : Αντώνης Πλατσιδάκης, κρητική ταβέρνα “Κρητική Γωνιά”
Η Ημερίδα με θέμα «Παραγωγή - Τυποποίηση - Γαστρονομία - Τουρισμός ως ένα ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα», με συντονιστή τον τ. Υπουργό Τουρισμού κ. Νίκο Σκουλά.
Ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας Κρητικού Ελαιολάδου υπό την οργάνωση του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 28 επιχειρήσεις της Κρήτης με 33 δείγματα, τα οποία εξετάσθηκαν από 8 διακεκριμένους γευσιγνώστες. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε πέντε επιχειρήσεις, καθώς υπήρξε ισοψηφία για την δεύτερη και την τρίτη θέση.
Την Κυριακή 26 Μαΐου έγινε η βράβευση των νικητών της γευσιγνωσίας του κρητικού ελαιολάδου από ομάδα ειδικών γευσιγνωστών και τα βραβεία πήραν οι:
1.ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην ΕΑΣ ΠΕΖΩΝ για το Liquid Gold 25. Το βραβείο απένειμε ο κ. Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου.
2.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Earth Flavors για το Vios. Το βραβείο απένειμε ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.
3.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Λατζανάκη Γεωργία για το Βιολογικό Krya. Το βραβείο απένειμε o κ. Γεώργιος Καστρινάκης εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής. 
3.ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Kritsa Γαία α.ε για το Kritsa. Το βραβείο απένειμε ο κ. Δημήτρης Κουνενάκης Δήμαρχος Αγ. Νικολάου.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Υιοί Εμμ. Πρωτογεράκης ΟΕ. για το Liokarpi 0,2 Protogeraki Το βραβείο απένειμε ο κ. Νικόλαος Σκουλάς τ. Yπουργός Τουρισμού.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες αφιερωμένες στην συνεισφορά της Κρήτης στην ελληνική Ιστορία, Οικονομία, Γράμματα και Πολιτισμό καθώς και ομιλίες αφιερωμένες στη Μάχη της Κρήτης με την επιμέλεια της Παγκρήτιας Ένωσης.
Την Δευτέρα 27 Μαΐου με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε το HELLENIC - CHINESE BUSINESS FORUM 2013, όπου μίλησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Αμέσως μετά και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες έγιναν συναντήσεις Β2Β με Κρήτες & ξένους επιχειρηματίες.
Στην Έκθεση φιλοξενήθηκε η συλλογή του κ. Κώστα Μπαντουβά με έργα του Ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης», όπως επίσης παρουσιάστηκαν εκθέματα από το Ιστορικό και Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω του κ. Γιάννη Περράκη.
Την Έκθεση επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια όλων των ημερών ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο τέως Βουλευτής κ. Μανώλης Στρατάκης, ο τέως Βουλευτής κ. Στέλιος Ματζαπετάκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης, δεκάδες επώνυμοι επιχειρηματίες όπως επίσης και άνθρωποι από τα επιμελητήρια και τους Δήμους όλης της Κρήτης.
Μέρος των εσόδων της εισόδου διατέθηκαν στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο: ΕΛΠΙΔΑ» Με πρωτοβουλία επίσης της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης Promexpo.gr και με «Ειδική Οδηγία Αγάπης» που μοιράστηκε σε όλους τους εκθέτες, πάρα πολλοί από αυτούς, προσέφεραν προϊόντα τους ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ στα «Παιδικά Χωριά SOS» Ηρακλείου Κρήτης και στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Π. Φαλήρου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης δήλωσε ότι η Promexpo.gr θα συνεχίσει με παρόμοιες διοργανώσεις να προβάλλει και να ενισχύει την Κρήτη και το έργο των Κρητών επιχειρηματιών κάνοντας σε όλο τον κόσμο γνωστά τα κρητικά προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου