Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΡΤΕΜΙΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ με πολύ ενδιαφέρον...

Ψηφίζεται σημαντικό θέμα που αφορά τον Σύλλογο Αγ. Νικολάου, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο διαβουλεύθηκε με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την σύνταξη της
απαράδεκτης, γεμάτης κενά και αντιφάσεις "Κανονιστικής Απόφασης" για τις σχετικές άδεις;.
Πιστεύουμε ότι όλοι οι κάτοικοι που δυσανασχετούν για την ηχορύπανση θα είναι απόψε εκεί...
Έχει, όμως και δύο ακόμη θέματα που εγείρουν σημαντικές απορίες...
Για το θέμα 12. έχουμε ασχοληθεί ήδη με 2 άρθρα μας, το τελευταίο ήταν: "Λαϊκή Αρτέμιδος - "Αποφασίζουμε και διατάζουμε" πριν το Τοπικό Συμβούλιο". Κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μια πράξη που πραξικοπηματικά έχει αποφασιστεί, χωρίς καμία επίσημη απόφαση έρχεται τώρα να επικυρωθεί. Πρόκειται για το θέμα της Λαϊκής. Ένα θέμα που απασχολεί τον τόπο μας από το 1999 και για το οποίο θέμα υπάρχουν αποφάσεις της Νομαρχίας και του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν αποφασίσει για τον τόπο της διεξαγωγής της Λαϊκής το Σάββατο.
Ήδη έχει γίνει η Λαϊκή ένα Σάββατο από την αρχή του μήνα στην οδό Αμφιτρίτης, ενώ κανονικά, είναι η περίοδος που είθισται να γίνεται στο γήπεδο. Μια πράξη που το Σάββατο, μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα να πρέπει με βία να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα νωρίς το πρωί,  μια και κανείς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Μάλιστα οι κ.κ. Πουλάκης και Σερέτης επιθεώρησαν την Λαϊκή για να την εύρυθμη λειτουργία της παρόλο που η πράξη ήταν αυθαίρετη.
Γιατί αυτό το θέμα δεν ήρθε προς ψήφιση στο Τοπικό Συμβούλιο πριν την αλλαγή της τοποθεσίας; 
Άλλη μια πρακτική απαξίωσης των αποφάσεων του Τοπικού Συμβουλίου.

Το 13. Αφορά μια "Προέγκριση που είχε αποσύρει ο Πρόεδρος στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά που είχαμε δημοσιεύσει. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε με ποιο σκεπτικό την επαναφέρει προς συζήτηση...

Το 14. θέμα επίσης μας ξενίζει. Βασίζει την ανάκληση της προέγκρισης αδείας με αιτιολογία: "κατά πλάσμα δικαίου" -πολύ νομικίστικος όρος... Αν ψάξουμε σε όλα τα λεξικά αυτό εφαρμόζεται όταν καταστρατηγούνται τα δικαιώματα κάποιου και πραγματικά αυτός ο όρος αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, όπου πολύ σωστά ο νομοθέτης αναφέρει ότι αν για λόγους ολιγωρίας της υπηρεσίας περάσουν οι προθεσμίες να μην χάνει τα δικαιώματά του ο πολίτης και να θεωρείται έγκυρη η άδεια ή η προέγκριση αδείας. 
Αυτό, όμως δεν μπορεί να ισχύει σε περίπτωση "Ανάκλησης"....

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

7 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια: μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής για χάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΡΕ ΑΝΑΡΤΗΣΙΕΣ?
    ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΙ...... ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.ΔΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥς ΚΑΙ ΜΑς ΔΙΑΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.
    Τωρα το καταλαβατε μπλογκιτες?
    απλα ελληνικα,οπως τα λεει και ο ανωθεν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εμάς του Αγίου Νικολάου το 13ο είναι το φλέγον θέμα, αν και όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του σ΄ αυτές τις "διαδουλεύσεις" δήμου με το κοινό του... Λυπάμαι που μόλις τώρα γύρισα από επαγγελματικό ταξίδι και δεν είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ επί τόπου, μόνο και μόνο για να γιουχάρω τις γνωστές σεσημασμένες φάτσες που ευθύνονται για την κατάντια της γειτονιάς μου της παραλίας του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος! Μαυρίστε τους με τα δύο χέρια στις επόμενες εκλογές, ψηφίστε νέα πρόσωπα, κανέναν από το κατεστημένο, τερματίστε τις διεφθαρμένες πολιτικές καριέρες τους εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΤΟΥΛΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ.ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟI ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ''ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ'' ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥ.ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΝΤΑΠΑΝΤΟΥΠΑΔΙΚΑ.ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ,ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Και ποιος θα μου καθορίσει εμένα πότε θα πηγαίνω στο σπίτι ΜΟΥ; Τα νόμιμα δικαιώματά μου πηγάζουν μόνο στη μόνιμη κατοικία; Στο εξοχικό δεν ισχύουν οι νόμοι δηλαδή;;; Τι λέτε, ξέρετε τι ξεστομίζετε;;; Όσο για το αν πάμε ή όχι στα τοπικά, όταν μας ενημερώνουν (σκοπίμως;)την προηγούμενη το βράδυ, φυσικά και δεν είναι εύκολο για εμάς που δουλεύουμε ως το βράδυ στην άλλη πλευρά της Αττικής!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Είναι προφανές, ο δήμος αποφορτίζει τη κυρίως "Λούτσα" (τη πόλη και την προσκείμενη παραλία της)από τα σκυλόμπαρα, λόγω του ότι εισπράττει αυξημένη αντίδραση από τους μόνιμους κάτοικους και τα ξεφορτώνει βάση σχεδίου στον Άγιο Νικόλαο, που είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου καλοκαιρινό θέρετρο πιο αραιοκατοικημένο. Φυσικά για νομιμότητα και τήρηση των όποιων όρων ουδείς λόγος! Άνευ όρων παράδοση μιας ολόκληρης πολιτείας στα συμφέροντα των νονών της νύχτας και των προστατών τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ...εσυ δεν παιρνεις το τρολευ να δεις το ελα να δεις? Εσεις τι κανετε δηλαδη? Αν κατουρησει ο πρω τος σκυλος στην πορτα σου ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.
    Εσεις ανεχτηκατε και εναν και δυο και τρεις σκυλους ΤΩΩΩΩΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ?Αντε και του χρονου, εφετος ανοιξε μονον ενα καινουργιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου