Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Big Brother από φέτος στους τραπεζικούς λογαριασμούς


Picture 0 for Big Brother από φέτος στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Από φέτος θα εφαρμοστεί η απευθείας σύνδεση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

ύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αξιοποίησης περισσότερων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την έκθεση-κόλαφο της τρόικας για τις σοβαρές αδυναμίες στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας απέκλεισε αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ, τονίζοντας πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ μελετά προσεκτικά τις παρατηρήσεις που διατυπώνονται.

«Μας προβληματίζει η έκθεση. Απαντήσαμε, βέβαια, ήδη με ανακοίνωση. Από τότε, πάντως, που ελήφθη η έκθεση, που ήταν τον Ιανουάριο, μέχρι σήμερα, ήδη έχουν γίνει πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου