Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έλλειμμα στο 4,5% θέλει η Γαλλία

Αναζητάει 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ Η γαλλική κυβέρνηση αναζητά 7 έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την επαναφορά του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του
έτους επιβεβαίωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Ο γάλλος υπουργός δεν ήταν σε θέση να να διευκρινίσει το ακριβές ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί από τις δημόσιες δαπάνες ή να προστεθεί στα δημόσια έσοδα πριν δει τα επίσημα στοιχεία.

Το αναθεωρητικό του προϋπολογισμού νομοσχέδιο θα παρουσιασθεί στις 4 Ιουλίου στο υπουργικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει εκτός από την μείωση, κατά 30%, των αποδοχών του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας, μέτρα αύξησης της φορολογίας.

Την Παρασκευή από τη Ρώμη ο Φρανσουά Ολάντ είχε διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να εκπληρώσει την ανάγκη αυτή χρηματοδότησης. «Οι μεσαίες τάξεις δεν θα θιγούν από τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες» είχε διαβεβαιώσει.

Για την ανάταξη των δημοσιονομικών ο Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει να απευθυνθεί στον «πατριωτισμό όσων επωφελήθηκαν περισσότερο από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, χωρίς να υπάρχει πρόθεση τιμωρίας, διότι έχουμε την ανάγκη όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου