Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έξοδο διαφυγής ψάχνουν οι Σύροι

Εγκαταλείπουν τις περιοχές που βομβαρδίζονται ανηλεώς Σύροι πολίτες εγκαταλείπουν από το πρωί περιοχές της Δαμασκού εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών με στόχο να φτάσουν σε περιοχές στα προάστια της πρωτεύουσας πιο ασφαλείς.

Ένας ακτιβιστής ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν μικρά φορτηγά γεμάτα από Σύρους πολίτες με τα υπάρχοντά τους να εγκαταλείπουν τη Ντούμα, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα βομβαρδίζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Στην επαρχία Χομς οι βομβαρδισμοί, που συνεχίζονται και σήμερα για τρίτη εβδομάδα, στις συνοικίες Καλιντίγια και Ντέιρ Μπααλαμπά, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 12, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι.

Ύστερα από μια μέρα σφοδρών βομβαρδισμών στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, οι ακτιβιστές περιέγραψαν την κατάσταση ως καταστροφική. Οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που καταγράφουν τα περιστατικά βίας ανά τη Συρία, ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις χθεσινές συγκρούσεις είναι 90, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Ντέιρ αλ Ζουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου