Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ήταν τραυματισμένος σε σπίτι στην Κηφισιά Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής της οικίας Δώνη

H επιχείρηση της ΕΚΑΜ, λίγο πριν τις 18:00, και ο δεύτερος ληστής, επίσης αλβανικής καταγωγής, που το μεσημέρι της Πέμπτης είχε εισβάλλει μαζί με συνεργό του στο σπίτι του προπονητή του
ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη, στην οδό Ζίτσης 3.

Ο δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ειβάλλουν στην οικία, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν περικυκλώσει το σπίτι.

Ο ληστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο συνεργός του, που είναι ένας 27χρονος Αλβανός και είχε συλληφθεί νωρίτερα, έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται.

Η συμπλοκή ξεκίνησε το μεσημέρι όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν υπόπτους που προσπαθούσαν να μπούν στο σπιτι του προπονητή Γιώργου Δώνη που κατοικεί στην Κηφισιά στην οδό Ζίτσης 3.Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του γνωστού προπονητή βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία του πρώην υπουργού. Ο φρουρός ειδοποίησε αμέσως την Άμεση Δράση και γρήγορα στην περιοχή βρέθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οταν πήγαν να τους συλλάβουν οι ληστές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν αρχιφύλακα στο πόδι.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν έναν από τους ληστές.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ληστές πήραν όμηρο τον πεθερό του προπονητή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγα λεπτά αργότερα στο ρέμα του Κοκιναρά. Την ώρα της ληστείας στο σπίτι βρίσκονταν και τα δύο παιδιά του Γιώργου Δώνη, όπως και η σύζυγός του.

Νωρίτερα, στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν πάρει οι ληστές από το σπίτι αλλά και κηλίδες αίματος από τον τραυματισμένο ληστή.Να σημειωθεί πως το σπίτι του Γιώργου Δώνη είναι η τρίτη φορά που γίνεται στόχος ληστών τους τελευταίους έξι μήνες. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου