Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Επιμένουν οι Σέρβοι για τις τιμωρίες Αλβανίας, Κροατίας – Άνοιξε φάκελο η UEFA

Η σερβική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FSS) υπέβαλε, ως γνωστόν, νότα διαμαρτυρίας στην για τα υβριστικά συνθήματα των Κροατών και των Αλβανών στον μεταξύ τους αγώνα, τονίζοντας ό,τι σκέφεται ακόμη και ενδεχόμενη αποχώρηση της από το Euro 2024, αν δεν τιμωρηθούν οι δυο ομοσπονδίες.

Ο γενικός γραμματέας της σερβικής ομοσπονδίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς σε δηλώσεις  επανέλαβε την πεποίθηση του οτι η UEFA θα επιβάλλει κυρώσεις στις δυο χώρες, αποφεύγοντας πάντως να επαναλάβεις τις απειλές περί αποχώρησης.



«Με τη διαμαρτυρία μας και την απειλή αποχώρησης θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην UEFA, ότι βάσει κανονισμών ο διαιτητής σε συνεννόηση με αξιωματούχους της ομοσπονδίας πρέπει να διακόπτει των αγώνα όταν ακούγονται τέτοια συνθήματα», ήταν το σχόλιο του Σέρβου παράγοντα στο περιθώριο της προπόνησης των «όρλοβι» στο Άουγκσμπουργκ.

Υπενθυμίζεται ότι Κροάτες και Αλβανοί φώναζαν ρυθμικά στις κερκίδες του σταδίου του Αμβούργου: «Σκοτώστε τους Σέρβους!», κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα για τη 2η αγωνιστική.



Ξεκίνησε έρευνα η UEFA
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία πάντως έστω και με σχετική καθυστέρηση διενεργεί έρευνα για όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, «σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, διορίστηκε Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA για τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανούς ρατσιστές και /ή μεροληπτική συμπεριφορά από οπαδούς που φέρεται να συνέβη στον αγώνα της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA 2024 μεταξύ των ομάδων που εκπροσωπούν την Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (HNS) και την Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FSHF), στις 19 Ιουνίου 2024 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα θα δοθούν σε εύθετο χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου