Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Volkswagen Golf GTI αντέχει και σε καλάσνικωφ!

 Volkswagen Golf GTI το γνωρίζουμε από την ιστορία του και για τις ιδιότητές του και την ικανότητά του σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά. Τώρα, αντέχει και σε επίθεση με όπλο. Συνήθως, ένα θωρακισμένο όχημα είναι κάποια πολυτελής λιμουζίνα ή ένα αντίστοιχου εξοπλισμού SUV. Ένα hot hatch δεν είναι αυτό που θα ανταποκρινόταν σε αυτόν τον ρόλο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της SVI Engineering θέλησαν να αποδείξουν ότι μπορεί ένα μικρομεσαίo μοντέλο να προστατεύει τους επιβάτες του και από τυχόν ληστρική ή τρομοκρατική επίθεση. Έτσι, πήραν ένα Volkswagen Golf GTI VIII και το θωράκισαν κατάλληλα.

Όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει έδρα στην Πραιτόρια (Νότια Αφρική), χάρη στις παρεμβάσεις τους το αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει σε επίθεση με όπλο διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, δηλαδή και στο (δημοφιλές στην αντίστοιχη αγορά) AK-47, το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως «καλάσνικωφ».

Σύμφωνα με την SVI Engineering, στο Golf GTI έχει τοποθετηθεί υψηλής ποιότητας χάλυβας 3,5 χλστμ. στις πόρτες, στους θόλους των τροχών, στις κολώνες του αμαξώματος, στην οροφή στον χώρο του κινητήρα και στο μέρος που βρίσκεται η μπαταρία.



Επίσης, έχει τοποθετηθεί ένα ανθεκτικό διαχωριστικό στην πλάτη του πίσω καθίσματος, για να μην προστεθεί θωράκιση και στην πίσω πόρτα και αυξηθεί περισσότερο το βάρος του αυτοκινήτου.

Εκτός αυτών, τα παρμπρίζ και τα πλαϊνά τζάμια έχουν αντικατασταθεί από ελαφρύ βαλλιστικό κρύσταλλο. Πλέον, ανοίγει μόνο αυτό του οδηγού, ως τη μέση, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν πάντα κλειστά για λόγους προστασίας των συνεπιβατών του.




Σύμφωνα με την εταιρεία, η θωράκιση αυξάνει το βάρος του Golf GTI κατά 340 κιλά, κάτι που αφαιρεί την ικανότητα επιτάχυνσης σε σχέση με την κανονική εκδοχή τού μοντέλου. Το κόστος μετατροπής τού Volkswagen σε θωρακισμένο φτάνει περίπου τα 32.500 ευρώ και αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στο Golf R.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου