Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Φυτεία με 500 γιγάντια χασισόδεντρα, ηρωίνη και κοκαΐνη - Οι δράστες θα έβαζαν στην τσέπη 450.000 ευρώ

Ως και 450.000 ευρώ θα έβαζαν στην τσέπη τους από την πώληση οκτώ κιλών κάνναβης οι καλλιεργητές μιας μεγάλης φυτείας με γιγάντια χασισόδεντρα που απλωνόταν σε τέσσερα επίπεδα ανάμεσα σε καλαμιές σε μια περιοχή της Ηλείας, αλλά δεν τους έφταναν και είχαν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στην διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης!

Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν με νυχτερινή επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων Ηλείας στην περιοχή του Δήμου Πηνειού, μετά από εξερεύνηση που τους οδήγησε σε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλυμμένους από καλαμιώνες και χαμηλή βλάστηση, οι οποίοι συνδέονταν μεταξύ τους με μονοπάτια που είχαν ανοίξει οι δράστες.






Εκεί, οι δράστες καλλιεργούσαν στο έδαφος 97 δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών μέτρων και είχαν ξεριζώσει άλλα 410 ύψους 1,50 μέτρου τα οποία είχαν απλώσει για αποξήρανση, αφού πρώτα τρύγησαν από αυτά οκτώ κιλά και 520 γραμμάρια κάνναβης που εντοπίστηκαν σε διάφορες «καβάντζες».

Για να ποτίζουν τα εκατοντάδες χασισόδεντρα, είχαν απλώσει λάστιχο και αντλούσαν νερό από ένα ποτάμι της περιοχής με μια βενζινοκίνητη μηχανή που κατασχέθηκε στον χώρο της φυτείας μαζί με έναν ψεκαστήρα μπαταρίας και ψαλίδες για την περιποίηση των δενδρυλλίων.



Όμως, σε ένα αρδευτικό κανάλι κοντά στο σπίτι του ενός καλλιεργητή, βρέθηκαν κρυμμένα 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαΐνης που σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια, κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου