Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Αστεροειδής μεγαλύτερος από τη Πυραμίδα της Γκίζας πρόκειται να περάσει ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη 2

 Η ανακάλυψη και η παρακολούθηση τέτοιων αστεροειδών είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη.Το Σάββατο (29/6), ένας αστεροειδής μεγαλύτερος από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας θα περάσει από κοντά ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη. Ονομάζεται 2024 MK και αυτός ο πρόσφατα ανακαλυφθείς αστεροειδής δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες από αστρονόμους στη Νότια Αφρική, ο αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη θα περάσει από τη Γη κατά την πλησιέστερη προσέγγισή του σε απόσταση περίπου 295.000 χιλιομέτρων. Με διάμετρο περίπου 146 μέτρα, ο 2024 MK είναι μεγαλύτερος από ένα κτίριο 40 ορόφων ή τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.



Η NASA αναφέρει ότι ο αστεροειδής θα ταξιδεύει με μια εντυπωσιακή ταχύτητα περίπου 34.000 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισής του. Παρά το μέγεθος και την εγγύτητά του, ο 2024 MK δεν αποτελεί απειλή για τη Γη.


Η ανακάλυψη και η παρακολούθηση τέτοιων αστεροειδών είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη και την εκτίμηση τυχόν μελλοντικών κινδύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου