Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Διάστημα: Ρωσικός δορυφόρος διαλύθηκε σε πάνω από 100 κομμάτια - Οι αστροναύτες έλαβαν επείγοντα μέτρα προφύλαξης

 Ένας ρωσικός δορυφόρος σε τροχιά, διαλύθηκε σε περισσότερα από 100 κομμάτια, αναγκάζοντας τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) να πάρουν μέτρα προφύλαξης, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές διαστημικές υπηρεσίες.Δεν υπήρξαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκάλεσε τη διάλυση του ρωσικού δορυφόρου παρατήρησης της Γης RESURS-P1, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2022. Η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή καθώς παρακολουθεί το σμήνος συντριμμιών.
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 10:00 π.μ. ζώνη ώρας (Mountain Time) (1600 GMT) χθες Τετάρτη, ανέφερε η Διοίκηση Διαστήματος. Συνέβη σε τροχιά κοντά στον διαστημικό σταθμό, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί αστροναύτες που επέβαιναν σε αυτόν να καταφύγουν στο διαστημόπλοιό τους για περίπου μία ώρα, ανέφερε το γραφείο της NASA για τον διαστημικό σταθμό.

Τα ραντάρ της αμερικανικής εταιρείας παρακολούθησης του διαστήματος LeoLabs εντόπισαν τον δορυφόρο να απελευθερώνει αρκετά θραύσματα μέχρι τις 6 μ.μ. ζώνη ώρας (Mountain Time), ανέφερε η εταιρεία.



Η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση, η οποία διαθέτει το δικό της παγκόσμιο δίκτυο διαστημικών ραντάρ εντοπισμού, δήλωσε ότι ο δορυφόρος δημιούργησε αμέσως «πάνω από 100 κομμάτια ανιχνεύσιμων συντριμμιών».

Ανάγκη ενός διεθνούς μηχανισμού διαχέιρισης της διαστημικής κίνησης για την αποφυγή αντίστοιχων συμβάντων

Τα μεγάλα συμβάντα που δημιουργούν θραύσματα σε τροχιά είναι σπάνια, αλλά προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία καθώς το διάστημα γεμίζει με δορυφορικά δίκτυα ζωτικής σημασίας για την καθημερινή ζωή στη Γη, από το ευρυζωνικό διαδίκτυο και τις επικοινωνίες μέχρι τις βασικές υπηρεσίες πλοήγησης.



Η Ρωσία προκάλεσε διεθνή οργή το 2021, όταν χτύπησε έναν από τους απενεργοποιημένους δορυφόρους της σε τροχιά με έναν επίγειο αντιδορυφορικό πύραυλο, δημιουργώντας χιλιάδες συντρίμμια για να δοκιμάσει ένα οπλικό σύστημα ενόψει της εισβολής της στην Ουκρανία το 2022.

Η προοπτική των δορυφορικών συγκρούσεων και του διαστημικού πολέμου έχει αυξήσει τον επείγοντα χαρακτήρα των εκκλήσεων των υποστηρικτών του διαστήματος και των δικηγόρων για τη δημιουργία από τις χώρες ενός διεθνούς μηχανισμού διαχείρισης της διαστημικής κίνησης, ο οποίος δεν υφίσταται επί του παρόντος.

























































































Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι ξέρετε

Αυτό που μάθατε είναι η αρχή, επισήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξη





Ο Γιώργος Μαζωνάκης έδωσε μια συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου, η οποία θα προβληθεί αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου στο «Super Κατερίνα».

Παρόλα αυτά, η εκπομπή παρουσίασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη, μια μέρα πριν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο οποίο ο τραγουδιστής κάνει την πρώτη του τηλεοπτική αναφορά, στη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του, Βάσω Μαζωνάκη.



«Το “καλά” είναι πολύ σχετικό. Δεν είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ καλά γιατί η πίστη και η πίστα με έσωσαν», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Δείτε το βίντεο








Σε ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για τη διαμάχη που έχει με την αδερφή του και το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη αιφνιδίασε όσους τους γνωρίζουν, καθώς οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους ότι ήταν αγαπημένοι μεταξύ τους, ο τραγουδιστής απάντησε: «Φανταστείτε στο δικό μου μυαλό τι έχει γίνει. Αυτό που μάθατε είναι η αρχή. Είναι πολύ μεγαλύτερο αυτό το πράγμα από ό,τι μέχρι τώρα ξέρετε», τόνισε.

«Από εδώ και μετά θα μεγαλουργήσω»


Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο Γιώργος Μαζωνάκης λέει πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε: «Ξεκίνησα από πάρα πολύ μικρός, είχε αρχίσει να γίνεται φλατ αυτή η κατάσταση. 15 χρονών. Τα τελευταία τρία χρόνια βρήκα ξανά την αγάπη με τον λαιμό μου και να ξέρετε ότι από εδώ και μετά θα μεγαλουργήσω, πρώτα ο Θεός».

Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο καιρό, ο Γιώργος Μαζωνάκης έδειξε ότι σκοπεύει να στείλει εξώδικο κατά της εταιρείας διαχείρισης του καλλιτεχνικού του έργου, στοχοποιώντας «κοντινά του πρόσωπα που τον εκμεταλλεύτηκαν», με φόντο τη διαχείριση της περιουσίας του.







Η ανακοίνωση για το εξώδικο
«Προκειμένου να επιλυθεί αποτελεσματικά η διαφορά που έχει ανακύψει με την εταιρεία διαχείρισης του καλλιτεχνικού μου έργου, υποχρεώθηκα σήμερα να επιδώσω εξώδικη πρόσκληση τάσσοντας προθεσμία για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μου από την απελθούσα Διοίκηση. Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, προτίθεμαι να εγείρω ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων αγωγή λογοδοσίας ώστε να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων» γράφει η ανακοίνωση.

Στο υστερόγραφο, αφήνει αιχμές για τα κοντινά του άτομα που τον εκμεταλλεύτηκαν.

«Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης» αναφέρεται.







Η Βάσω Μαζωνάκη ήταν επί χρόνια άτυπα η μάνατζερ του τραγουδιστή και ήταν ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Παρόλα αυτά, Γιώργος και Βάσω Μαζωνάκη είναι πλέον πρωταγωνιστές σε μια σκληρή απ' ό,τι φαίνεται δικαστική αντιπαράθεση. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο τραγουδιστής εναντίον της, μέσω του δικηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, ήταν μόνο η αρχή σε μια πολυσύνθετη υπόθεση οικονομικής αντιδικίας, ανάμεσα σε δύο άλλοτε πολύ αγαπημένα αδέρφια.

Η αρχή της διαμάχης
Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια διέρρευσε στα media τον Μάιο και ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη είχε κάνει λόγο για «μείζονα αντιδικία» με την αδερφή του, η οποία δεν κατονομάζεται, για «τη διασφάλιση της περιουσιακής του κατάστασης και της επαγγελματικής του διαδρομής».

Ως το 2019-20 η Βάσω Μαζωνάκη λειτουργούσε ως η μάνατζερ και ο άνθρωπος που είχε τον έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του καλλιτέχνη. Πρώτη φορά το 2014-15 ακούστηκαν κάποιες φήμες για τριγμούς στη σχέση τους, με αιτία και τότε τα οικονομικά του καλλιτέχνη, όμως πολύ σύντομα αυτό ξεπεράστηκε.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης φαίνεται πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αδελφή του, η οποία ήταν παρούσα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης, μέχρι και τη σεζόν του 2019. Από τη στιγμή, όμως, που ο δημοφιλής τραγουδιστής ξεκίνησε να εμφανίζεται στο «Κέντρο Αθηνών» το 2021, βάζοντας μια καθημερινή μέρα, την Πέμπτη, στο πρόγραμμά του -κάτι που είχε ποικιλοτρόπως σχολιαστεί τότε- η αδελφή του δεν ξαναφάνηκε και το management του, πέρασε σε άλλα χέρια.

Δείτε βίντεο: Εξώδικο Μαζωνάκη: Ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου και να σε βλέπουν μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου