Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Lamborghini Revuelto


Ταξινομήθηκε η πρώτη Lamborghini Revuelto στην Ελλάδα Το ιταλικό super car είναι το πιο ισχυρό Lamborghini μαζικής παραγωγής όλων των εποχών και είναι αυτό που αντικαθιστά την Aventador, ένα μοντέλο με τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.Μόλις στις 19 Ιουνίου ταξινομήθηκε η πρώτη Revuelto στην Ελλάδα και ήδη κυκλοφορεί ανάμεσά μας, σύμφωνα και με τα στοιχεία των πωλήσεων .

Εξωπραγματικές επιδόσεις
Η Revuelto είναι η πρώτη εξηλεκτρισμένη Lamborghini, καθώς συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται με έναν V12 μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 6.5 λίτρων το οποίο συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Αυτό μεταφράζεται σε τεράστια ισχύ που αγγίζει τους 1.015 ίππους, η ροπή τα 725Nm ενώ το μήκος της αγγίζει τα 4,95 μέτρα.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία και στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Πάνω από 600.000 ευρώ

Το κόστος της Lamborghini Revuelto ξεπερνά στην Ελλάδα τα 600.000 ευρώ. Η τιμή αυτή αν και φαντάζει εξωπραγματική είναι… χαμηλή (για τα ελληνικά δεδομένα) και αυτό οφείλεται στην μειωμένη φορολογία λόγω υβριδικής τεχνολογίας όσον αφορά το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου