Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Πόσα Canadair πετάνε καθημερινά και τι μας κοστίζουν;

Ελλάδα διαθέτει έναν σημαντικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πόσα όμως είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και πόσο κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο; Ο στόλος της χώρας περιλαμβάνει διάφορους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Canadair και των νεότερων Air Tractor.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει συνολικά 32 αεροπλάνα, από τα οποία τα 10 είναι Canadair CL-215 και CL-415. Τα Canadair είναι γνωστά για τη δυνατότητά τους να μεταφέρουν έως και 5 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού και χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στην κατάσβεση πυρκαγιών. Εκτός από τα Canadair, η Ελλάδα χρησιμοποιεί επίσης 19 αεροσκάφη τύπου Petzetel, τα οποία είναι παλαιότερα και μικρότερης μεταφορικής ικανότητας​.

Η Ελλάδα έχει επίσης μισθώσει και χρησιμοποιεί 17 αεροσκάφη και 32 ελικόπτερα για την ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα ελικόπτερα, τα Sikorsky/Erickson S-64 Skycrane είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και αποτελεσματικά, καθώς μπορούν να ανεφοδιάζονται από διάφορες πηγές νερού χωρίς να χρειάζεται να προσγειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου