Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

BMW ALPINA

 Alpina έχουν τρελά γκάζια   Η κλασική συνταγή της Alpina εφαρμόζεται για άλλη μια φορά αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας τις επιδόσεις στις BMW. Alpina παρουσίασε τις νέες hardcore εκδόσεις των B3, B3 Touring και B4 Gran Coupé πριν από την πλήρη εξαγορά της από την BMW το επόμενο έτος.

Αυτά τα μοντέλα, που προορίζονται για κυκλοφορία στη Γερμανία τον Νοέμβριο και στην υπόλοιπη Ευρώπη στις αρχές του 2025, διαθέτουν αυξημένες επιδόσεις, βελτιώσεις στο σασί και διακριτικές αλλαγές στον σχεδιασμό.
Οι νέες εκδόσεις GT χρησιμοποιούν τον ίδιο twin-turbo 3.0 λίτρων straight-six κινητήρα βενζίνης όπως τα υπάρχοντα B3 και B4, αλλά με αύξηση ισχύος κατά 34 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 529 ίππους.
Ανεβασμένη είναι η ροπή στα 730 Nm, ελαφρά υψηλότερη από τις Μ3/Μ4 που είναι στα 650 Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ZF οκτώ σχέσεων.

Κάθε αυτοκίνητο έχει μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα κατά 0.2 δευτερόλεπτα, με το ταχύτερο, το B3 GT σεντάν, να φτάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3.4 δευτερόλεπτα και να έχει μέγιστη ταχύτητα 307 χλμ/ώρα.


Οι αλλαγές στο σασί περιλαμβάνουν σκληρότερες βάσεις αμορτισέρ, βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης και πιο χοντρή πίσω αντιστρεπτική ράβδο. Τα ελατήρια έχουν επίσης επαναρυθμιστεί για καλύτερη άνεση.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές ακολουθούν τη γραμμή του μεγαλύτερου B5 GT. Τα B3 και B4 GT διαθέτουν αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένο πίσω διαχύτη και μαύρες εξατμίσεις.

Διαθέτουν επίσης μπρονζέ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και ειδικά εμβλήματα. Στο εσωτερικό, οι GT εκδόσεις έχουν μπρονζέ ραφές και νέα paddles στο τιμόνι, καθώς και μια ταμπελίτσα στην κεντρική κονσόλα που απεικονίζει τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου.

Οι τιμές στη Γερμανία είναι 101.700 ευρώ για το B3 GT σεντάν, 102.900 ευρώ για το B3 GT Touring και 105.100 ευρώ για το B4 GT Gran Coupé.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου