Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η στιγμή που ένα δελφινάκι βγαίνει στα αβαθή της Νέας Περάμου στην Καβάλα


Οι θάλασσες της χώρας μας είναι γεμάτες από κάθε λογής ιδιαίτερα πλάσματα τα οποία συχνά απειλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Την Τρίτη 18 Ιουνίου του 2024, εκθαλασσώθηκε ζωντανό νεαρό ζωνοδέλφινο στα ρηχά της Νέας Περάμου στην Καβάλα. Η κτηνίατρος του Δικτύου του “Αρίων” (Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών), κ. Σοφία Καριοφυλλίδου, τηλεφώνησε άμεσα στον οργανισμό για να συντονιστεί με τους εθελοντές και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες.


Στη συνέχεια, δόθηκαν οδηγίες σε εθελοντή ώστε να καταφέρει να καθοδηγήσει το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά. Η πλευστότητα του δελφινιού κρίθηκε καλή. Ο οργανισμός “Αρίων” παρακολουθεί την εξέλιξη για την περίπτωση που επανέλθει το δελφίνι στα αβαθή νερά. Το απόγευμα, υπήρξε ενημέρωση από την κυρία Δήμητρα Γκίνη πως το δελφίνι εμφανίστηκε σε γειτονική παραλία στη Νέα Πέραμο, και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Στάκη. Εκεί ξαναπήγε η κτηνίατρος του “Αρίων” αλλά και πάλι το δελφίνι είχε απομακρυνθεί από μόνο του. Οι εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης βίσκονται σε επιφυλακή για την περίπτωση που ξαναεμφανιστεί το δελφίνι στην ευρύτερη περιοχή.

Με δημοσίευσή τους στο Facebook ενημερώνουν το κοινό: “Παρακαλούμε πολύ τον κόσμο να μη προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι και να απομακρυνθεί από κοντά του. Αντίθετα, να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο λιμεναρχείο και τον Αρίων.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου