Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Το αξίας €27 εκατ. ανάκτορο των Ντελεβίν ψάχνει τους νέους ιδιοκτήτες του φωτος

Η έπαυλη της οικογένειας Ντελεβίν έχει μια ιστορία τόσο ενδιαφέρουσα όσο και οι διάσημοι ιδιοκτήτες της. Ηταν το 1962, όταν ο επιχειρηματίας Τζον Ασπιναλ, μετά την ίδρυση του θρυλικού «Clermont Club», αποφάσισε να αναζητήσει μια νέα κατοικία για την οικογένειά του, πιο κοντά στην εμβληματική διεύθυνση 44 Berkeley Square όπου στεγαζόταν η περίφημη ιδιωτική λέσχη της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου. Την ανακάλυψε στην εστέτ περιοχή της Μπελγκράβια, μια ανάσα από το Χάιντ Παρκ και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στη Lyall Street. Το αρχοντικό αυτό έμελλε να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο αλησμόνητα πάρτυ και τις πιο λαμπερές αριστοκρατικές εκδηλώσεις της πόλης. Ιδιοκτήτης επίσης ενός ζωολογικού κήπου και ενός καζίνο, ο Ασπιναλ διοργάνωνε συχνά βραδιές για τον λόρδο Λούκαν και τον σερ Τζέιμς Γκόλντσμιθ, κρατώντας τη γειτονιά άγρυπνη από τα γέλια και τα τραγούδια τους.



Τζέιμς Κουκ, Πόπι, Παντόρα, Τσαρλς και Κάρα Ντελεβίν (2013) Στους μεγαλοπρεπείς χώρους του μεγάρου ο Τζον Ασπιναλ διοργάνωνε συχνά λαμπερές βραδιές με καλεσμένους τα μέλη της λονδρέζικης υψηλής κοινωνίας





Στην πορεία, για να χρηματοδοτήσει τις αγορές ακινήτων του, ο Ασπιναλ μίσθωσε το υπόγειο της έπαυλης στον στενό φίλο του και συνεργάτη Μαρκ Μπίρλεϊ, ο οποίος ίδρυσε με τη σειρά του ένα άλλο εμβληματικό κλαμπ του Λονδίνου, το «Annabel's», που πήρε το όνομά του από την τότε σύζυγό του. Στα απομνημονεύματά της, που δημοσιεύτηκαν στο «Vanity Fair», η λαίδη Αναμπελ Γκόλντσμιθ θυμάται ότι στο σαλόνι εκείνου του σπιτιού τής σύστησαν για πρώτη φορά τον σερ Τζέιμς Γκόλντσμιθ.





Η γνωριμία τους πυροδότησε μια ερωτική σχέση που οδήγησε την Αναμπελ να χωρίσει τον Μπίρλεϊ, να παντρευτεί τον Γκόλντσμιθ και να γίνει λαίδη.

Το μέγαρο της Lyall Street, που χτίστηκε το 1838 από τον αρχιτέκτονα Τόμας Κάμπιτ, παραμένει έκτοτε στο επίκεντρο της κοινωνικής σκηνής του Λονδίνου, με τη δυναστεία Ντελεβίν να έχει πλέον την ιδιοκτησία του: το 2000 το αγόρασε ο Τσαρλς Ντελεβίν, εγγονός του υποκόμη Γκρίνγουντ, για να μείνει με τη σύζυγό του Παντόρα, των οποίων, για την ιστορία, γονείς ήταν ο Τζόσελιν Στίβενς, διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Evening Standard» και η Τζέιν Σέφιλντ, κυρία των τιμών της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Οι κόρες του Τσαρλς και της Παντόρα, οι διάσημες αδελφές Κάρα, Πόπι και Κλόε Ντελεβίν, μεγάλωσαν όλες πίσω από τις μεγαλοπρεπείς πόρτες του. Ομως τώρα, η οικογένεια είναι πρόθυμη να το αποχωριστεί έναντι 27 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης για να μπορεί να το αποκαλεί σπίτι του.











Η Μπελγκράβια είναι μια προνομιακή περιοχή με ιδιαίτερα εύπορους κατοίκους, με τη μέση τιμή των ακινήτων να ανέρχεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Ακόμα και για τα δεδομένα της, λοιπόν, αυτό το αρχοντικό ξεχωρίζει. Εκτείνεται σε 507 τ.μ. και διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, εσωτερικό ανελκυστήρα, γυμναστήριο, σάουνα και μια καταπράσινη ταράτσα. «Πρόκειται για μια καταπληκτική κατοικία-τρόπαιο για μια οικογένεια που επιθυμεί ένα μεγάλο σπίτι στην Μπελγκράβια, μία από τις πιο περιζήτητες γειτονιές του Λονδίνου», σημειώνει ο Γκάρι Χέρσαμ της Beauchamp Estates που έχει αναλάβει την πώληση. Μετά από τις διαδοχικές ανακαινίσεις, το αρχοντικό είναι έτοιμο για άμεση μετακόμιση - αν κάποιος λατρεύει τη φανταχτερή διακόσμηση και τους λεοπάρ τοίχους σε ένα από τα σαλόνια. Ντυμένο με μάρμαρο, το χολ στην είσοδο σε καλωσορίζει στην πενταώροφη κατοικία με τα απέραντα ψηλοτάβανα δωμάτια, τα μαρμάρινα τζάκια και τις πολυτελείς λεπτομέρειες. Στο ισόγειο η υπερσύγχρονη κουζίνα με τη νησίδα είναι εξοπλισμένη με συσκευές Gaggenau.



Η Κάρα και η Πόπι Ντελεβίν πέρασαν τα παιδικά χρόνια τους στη μεγαλειώδη οικογενειακή έπαυλη των 507 τ.μ. στην Μπελγκράβια

Η τυλιγμένη με κισσό σκαλιστή σκάλα οδηγεί στο κεντρικό σαλόνι στον πρώτο όροφο, με την κινεζική λάκα, τα γλυπτά ζώων, τα ασιατικά έργα τέχνης και έπιπλα και χαλιά σχεδιασμένα κατά παραγγελία. Καταλαμβάνει όλο το επίπεδο και χωρίζεται σε δύο τμήματα, τον χώρο υποδοχής και την τραπεζαρία. To master υπνοδωμάτιο στα χρώματα του νεφρίτη επεκτείνεται στον δεύτερο όροφο και διαθέτει μια τεράστια γκαρνταρόμπα και φυσικά ιδιωτικό μπάνιο, φινιρισμένο με μάρμαρο κορυφαίας ποιότητας.



Η Κάρα Ντελεβίν ανάμεσα στους γονείς της Τσαρλς και Παντόρα. Το υπερπολυτελές ανάκτορό τους σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές του Λονδίνου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες





Στον τρίτο όροφο βρίσκεται η μεγάλη σουίτα-διαμέρισμα για τους φιλοξενούμενους, ενώ στον τέταρτο όροφο υπάρχουν δύο ακόμη άνετα υπνοδωμάτια. Η μεγάλη έκπληξη είναι στον πέμπτο, όπου η ταράτσα έχει μεταμορφωθεί σε έναν πανέμορφο δροσερό κήπο για χαλαρωτικά κοκτέιλ στο μπαρ, ατμοσφαιρικά δείπνα και βέβαια, ξέφρενα πριβέ πάρτυ. Στην Μπελγκράβια είμαστε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου