Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ferrari F40 1.000 PS

 Η γκρι Ferrari F40 Competizione, είναι ένα μοναδικό κομμάτι μια και Competizione F40 υπήρξαν μόλις 10 αλλά καμία άλλη δεν μοιάζει με τη συγκεκριμένη γκρι, που έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, ενώ είναι ένα πλήρες αγωνιστικό για χρήση σε πίστα.Με αριθμό πλαισίου 80782, το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1989, έλαβε όλες εκείνες τις τροποποιήσεις που το καθιστούσαν κατάλληλο για χρήση σε πίστα, το 1992. Μέχρι τότε ωστόσο, δεν είχαν γίνει οι επεμβάσεις που θα δούμε παρακάτω στον κινητήρα. Μόλις το 2006 έγινε το «τέρας» που βλέπουμε, αφού πέρασε από τις εγκαταστάσεις εξειδικευμένου βελτιωτή στο Μαρανέλο.



Εκεί βάφτηκε Nardo Grey, απέκτησε τα μπλε bucket με σκελετό από ανθρακόνημα και τις αναβαθμίσεις του κινητήρα που επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέγει την απόδοση από 700 έως 1.000 ίππους. Το κόστος των αναβαθμίσεων, έφτασε στο τελικό του στάδιο τις 123.000 ευρώ. Όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να εκτιμηθούν αναλόγως από τον επόμενο αγοραστή του αυτοκινήτου, που για τους φανατικούς της μάρκας (οι οποίοι κατοικοεδρεύουν ως επί το πλείστον στην Ευρώπη) έχει πολλές μετατροπές για να είναι ενδιαφέρον.

Η μοναδική αυτή F40, μπορεί να βρεθεί σε κάποιο γκαράζ Αμερικανού συλλέκτη, ο οποίος δεν θα τσιγκουνευτεί τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να το βάλει στη συλλογή του. Η Barrett-Jackson δεν έχει δώσει στοιχεία αναφορικά με το που αναμένεται να φτάσει το κόστος του μοντέλου και οι σοβαρά ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου