Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

BMW iX2

Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της BMW αυξάνεται διαρκώς. Όπως όλα δείχνουν, η γερμανική εταιρεία πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτά με θερμικό κινητήρα. Ποια είναι αυτή η τακτική της BMW; Ως γνωστόν, να δημιουργεί οχήματα που να κατατάσσονται σε όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες οχημάτων ή ακόμα και να «δημιουργεί» καινούργιες για να τα κάνει να ανήκουν κάπου.

Έτσι, μετά την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής iX1 (φωτογραφία κάτω) ήρθε η σειρά της iX2. Αυτή, θα έχει την ίδια βάση, γεγονός που σημαίνει ότι θα διαθέτει τους δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 313 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 494 Nm.





Η γερμανική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης των πρωτοτύπων της iX2 με σκοπό να την παρουσιάσει όταν θα έχει κάνει το ίδιο και με τη νέα X2, δηλαδή το crossover μοντέλο της το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα το φθινόπωρο του 2017.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καινούργια γενιά της X2 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «FAAR» και θα έχει αμάξωμα που θα μοιάζει με αυτό της X4 (αρχική φωτογραφία), άρα θα διαφέρει πολύ από αυτό του παρόντος μοντέλου (φωτογραφία κάτω). Επίσης, θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις. Η iX2, προφανώς, θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή της.




Η BMW, προς το παρόν, δεν ανακοινώνει στοιχεία για τους θερμικούς κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται η καινούργια X2, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρχει έκδοση M, κάτι που ισχύει και τώρα. Ωστόσο, ίσως υπάρξει η X2 M35i.

Τέλος, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μοντέλο εντός του 2023 και η παραγωγή του να αρχίσει προς τα τέλη της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου