Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ερντογάν: Οι ευχές Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο για τα γενέθλιά του - «Αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του που είναι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου.Παράλληλα, επαίνεσε τον ρόλο του για την προώθηση της συνεργασίας Μόσχας-Άγκυρας. Πιο συγκεκριμένα, στις ευχές για τα γενέθλια που απέστειλε την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την «προσωπική του συμβολή» στην προώθηση των εποικοδομητικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.



«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αγαπητέ μου φίλε, σε συγχαίρω και σου εύχομαι από καρδιάς για τα γενέθλιά σου», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμα γενεθλίων προς τον Ερντογάν την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Republic World.

«Η Ρωσία εκτιμά τη συμβολή σας στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε συστηματικά και αμοιβαία, επωφελή κοινά σχέδια και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στην περιφερειακή και παγκόσμια ατζέντα», ανέφερε ο Πούτιν στην επιστολή που κοινοποιήθηκε από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.






Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε επίσης καλή υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία στον Ερντογάν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν, λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του



Σημειώνεται πως οι ευχές για τα γενέθλια ήρθαν από τον Ρώσο πρόεδρο λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το γραφείο του Πούτιν ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του και συζήτησαν ευρεία θέματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία ξεκίνησε με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια του Ρώσου προέδρου στον σεισμό Τουρκίας-Συρίας.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Ερντογάν ζήτησε επίσης την εγκαθίδρυση «δίκαιης ειρήνης» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.



«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφές», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης, στη συμφωνία για τα σιτηρά κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

«Εκφράζοντας την ειλικρινή επιθυμία της Τουρκίας για τη συμφωνία για τα σιτηρά που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στο θέμα αυτό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου