Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ινδία: Μητέρα και γιος κλειδώθηκαν... τρία χρόνια στο σπίτι, για να μην κολλήσουν κορωνοϊό!


Δεν έλειψαν οι παράλογες αντιδράσεις στη διάρκεια της έξαρσης και εξάπλωσης της νόσου Covid-19, με μία χαρακτηριστική περίπτωση να αποτελεί εκείνη μιας Ινδής μητέρας που προκειμένου να προστατευτεί πάση θυσία από τον ιό έμεινε κλεισμένη στο σπίτι μαζί με τον 10χρονο γιο της επί τρία χρόνια!




Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για την 34χρονη Μουνμούν Μαϊχί η οποία στην προσπάθειά της να μην πεθάνει αυτή και ο γιος της από τη νόσο, επέλεξε να εγκλωβιστεί σε ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών επί τρία χρόνια χωρίς να ξαναβγεί έξω από το σπίτι στην επαρχία Χαριάνα της Ινδίας. Εν τέλει, απεγκλωβίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες με παρέμβαση της αστυνομίας.


















Η 34χρονη φοβόταν τόσο πολύ τον ιό, που όταν ο σύζυγός της Σουγιάν Μαϊχί βγήκε κάποια στιγμή από το σπίτι στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας -και συγκεκριμένα την δεύτερη μέρα- δεν τον άφησε να ξαναμπεί σε αυτό και έκτοτε ήταν η τελυταία φορά που τον είδε... τουλάχιστον από κοντά μετά τον έδιωξε κλωστηδόν από το σπίτι.

Ο Σουγιάν έχοντας κουραστεί και ταλαιπωρηθεί από την όλη κατάσταση, επικοινώνησε με την αστυνομία για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, οι αστυνομικοί όμως αρχικά δεν τον πίστεψαν. Ύστερα από την επιχείρηση απεγκλωβισμοί όμως βρήκαν όλη το σπίτι γεμάτο σκουπίδια, αποφάγια και τους τοίχους ζωγραφισμένους από το μικρό αγόρι που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει με κάποιον άλλο τρόπο το χρόνο και τις δημιουργικές του ικανότητες.














Ο Σουγιάν ήταν αυτός που όλο αυτό το διάστημα τους πήγαινε τρόφιμα έως έξω από την πόρτα προκειμένου να επβιώσουν. Αλλά τίποτα δεν θα έπειθε τη γυναίκα του να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας.

Όταν οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να δώσουν «τέλος» τουλάχιστον στον εφιάλτη του αγοριού διαπίστωσαν πως το παιδι ήταν σε άθλια κατάσταση με τα μαλλιά του να έχουν μακρύνει μέχρι κάτω από τους ώμους δεν φαινόταν να τα πήγαινε αρκετά καλά στη συναναστροφή με τον κόσμο, αφού τρία χρόνια τώρα δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν άλλον παρά μόνο τη μητέρα του. Απασχολούσε τον εαυτό του ζωγραφίζοντας στους τοίχους.






«Όταν κάλεσα τη μητέρα στο αστυνομικό τμήμα, ήρθε, αλλά το παιδί δεν ήταν μαζί της. Τελικά καταφέραμε να την πείσουμε. Μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο και μετά πήγαμε στο διαμέρισμα για να διασώσουμε το παιδί».

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα, σοκαρίστηκαν από την ποσότητα των σκουπιδιών που είχε αποθήκευε η 34χρονη και δεν πετούσε γιατί θα έπρεπε να βγει εκτός σπιτιού και κινδύνευε να προσβληθεί από κορωνοϊό. Αντίκρισαν επιπλέον σωρούς από ρούχα, τρίχες, άδεια πακέτα τροφίμων πεταμένα διάσπαρτα στο πάτωμα και μια παχειά στρώση σκόνης και βρωμιάς παντού σε όλο τον χώρο.




Αφού εντόπισαν σώο το αγόρι να κάθεται σε ένα από τα υπνοδωμάτια, οι αστυνομικοί το μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο, ενώ μια ιατρική ομάδα -συμπεριλαμβανομένων ψυχιάτρων- αξιολογεί και τους δύο, με την 34χρονη να διαγιγνώσκεται με ψυχολογικά προβλήματα. Έχουν εισαχθεί και οι δύο στην ψυχιατρική πτέρυγα για θεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου