Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Citroen C5 X γίνεται χρονομηχανή

 Για τη ναυαρχίδα της Citroen, η πρόταση που έρχεται από την Κίνα, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και αρκετά εύστοχη. Με πιο ακραία προσθήκη στο αυτοκίνητο εκείνη της αερανάρτησης που επιτρέπει στη C5 X να κάθεται όπως και το μοντέλο- πρόγονος της πολυτελούς κατηγορίας αλλά και τα καλύμματα στους πίσω τροχούς, επανέρχεται στο προσκήνιο λίγη αίγλη από εκείνη που έκανε τα μοντέλα της Citroen διαχρονικά να ξεχωρίζουν.


Το C5 X το οποίο πωλείται με το όνομα Dongfeng Citroen Versailles C5 X στην Κίνα, για να έρθει πιο κοντά στο αρχέτυπο του 1970, χρειάζεται μια επέμβαση στην ανάρτηση προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης επέμβασης χρειάστηκε μια aftermarket μονάδα, ενώ στο δρόμο για τη ρετρό συνολική διάθεση, ήρθε και η διχρωμία του αμαξώματος και του εσωτερικού.
Πολύ εντυπωσιακή είναι και η σχεδίαση των νέων γυαλιστερών ζαντών αλουμινίου που δίνουν την αίσθηση της ακόμα μεγαλύτερης διαμέτρου. Η εκτενής χρήσης της Alcantara στην καμπίνα με την πορτοκαλί απόχρωση, δίνει πολύ πιο έντονα τη ρετρό διάθεση στην καμπίνα του πειραγμένου C5 X. Αντίστοιχα, τα πολυδιαφημισμένα καθίσματα του μοντέλου, στο πλαίσιο των επεμβάσεων που έχει δεχτεί, έχουν αποκτήσει και αυτά ένα πιο ρετρό ύφος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου