Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Πόσο κόστιζε η ιστορική Lincoln του Προέδρου των ΗΠΑ;

Το μήκους 6,7 μέτρων αμερικάνικό όχημα εφοδιαζόταν με κινητήρα από… φορτηγό με χωρητικότητα 7,5 λίτρα Κατά καιρούς μας έχουν απασχολήσει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για οχήματα που έχουν διαμορφωθεί και ενώ μοιάζουν με καθημερινά μοντέλα στην πραγματικότητα παραπέμπουν σε… άρματα μάχης. Αυτό έχει να κάνει με τις διασκευές και τον εξοπλισμό που διαθέτουν, καθώς μπορούν να αντέξουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις, επιθέσεις με χημικά κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό και ίσως το έχετε παρατηρήσει, πως όταν ανοίγει η πόρτα της πλευράς που κάθεται ο Πρόεδρος της Αμερικής θυμίζει… τανκ ενώ ποτέ δεν την ανοίγει ο ίδιος λόγω… βάρους.Όσο άρθρα έχουν γραφτεί και με όσα έχουμε δει κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε και τα επίπεδα ασφαλείας που έχουν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Αμερικής.


Lincoln και Cadillac

Όπως είναι αναμενόμενο οι μάρκες των αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος είναι αμερικάνικες και η συντριπτική πλειοψηφία αφορά μοντέλα της Lincoln και της Cadillac.


Ο σημερινός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί μία ειδικά διαμορφωμένη Cadillac που εντυπωσιάζει με τον όγκο αλλά κυρίως με το βάρος της το οποίο φημολογείται ότι αγγίζει τους 10 τόνους. Αναφορικά με το κόστος της εν λόγω Cadillac, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και αυτό εξαιτίας του εξοπλισμού που διαθέτει, που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.


Η τελευταία Lincoln του Λευκού Οίκου

Αυτό που γνωρίζουμε είναι το κόστος του προεδρικού μοντέλο το 1989. Συγκεκριμένα της Lincoln Town Car η οποία είχε μήκος 6,7 μέτρα, εφοδιαζόταν με κινητήρα 7,5 λίτρων και κόστιζε 600.000 δολάρια. Η εν λόγω Lincoln παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 1989 παρουσία των Προέδρων Ρίγκαν και Μπους, ενώ ήταν η τελευταία που χρησιμοποίησε ο Λευκός Οίκος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου