Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Αυτή είναι η πιο ακριβή έπαυλη στην Καραϊβική – Δείτε γιατί πωλείται έναντι 200 εκατ. δολαρίων (pics)


Το Terraces, όπως ονομάζεται το κτήμα, εκτείνεται σε 17 στρέμματα. Βρίσκεται στο μικρό ιδιωτικό νησί Μυστίκ, στην Καραϊβική και ανήκει στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες. Είναι βόρεια του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και περίπου 45 λεπτά δυτικά των Μπαρμπάντος με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Το Terraces στο Μυστίκ είναι η πιο ακριβή έπαυλη που είναι διαθέσιμη στην αγορά της Καραϊβικής», δήλωσε ο Έντουαρντ Ντε Μάλλετ Μόργκαν, επικεφαλής διεθνών πωλήσεων super-prime στην Knight Frank.

Η μαγευτική αυτή κατοικία βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Μυστίκ και έχει εκπληκτική θέα τους όμορφους κήπους και τους άγριους τροπικούς χώρους με πανοραμική θέα στις ακτές του Ατλαντικού και της Καραϊβικής. Το διαφημιστικό φυλλάδιο 41 σελίδων του κτήματος διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο στο κεντρικό σπίτι, μια πισίνα μήκους 25 μέτρων και «τον μεγαλύτερο χώρο διασκέδασης σε ολόκληρο το νησί».



Η θέα από τον χώρο μιας από τις τρεις πισίνες. Πηγή: Knight Frank

«Το Μυστίκ είναι ένα νησί στο οποίο οι άνθρωποι απίστευτα υψηλού προφίλ πηγαίνουν για ήρεμες διακοπές χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας», είπε ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πωλητή.


Το Μυστίκ έχει ένα ιστορικό παρελθόν. Το 1958, ο Λόρδος Κόλιν Τέναντ, αγόρασε ολόκληρο το νησί, το οποίο τότε δεν είχε δρόμους, ούτε τρεχούμενο νερό, για 45.000 λίρες. Αυτό είναι περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα, όταν προσαρμοστεί με βάση τον πληθωρισμό. Ο Τέναντ δώρισε ένα οικόπεδο στη φίλη του, πριγκίπισσα Μάργκαρετ, η οποία έχτισε μια βίλα εκεί και βοήθησε να τραβήξει την προσοχή πλούσιων και διάσημων που με τη σειρά τους αγόρασαν και έχτισαν τα δικά τους σπίτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νησιού.




Η ανακτορική οροφή με θόλο σε ένα από τα εννέα υπνοδωμάτια της κύριας βίλας. Πηγή: Knight Frank

Δεκαετίες αργότερα, εξακολουθεί να είναι ένας αποκλειστικός χώρος διασκέδασης για κολοσσούς βιομηχανιών και ροκ σταρ. Ο Τόμι Χίλφιγκερ και ο Μικ Τζάγκερ έχουν σπίτια στο νησί. Όσον αφορά θέματα από την ιατρική έως την ασφάλεια, το νησί διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου η Mustique Company, μια ιδιωτική επιχείρηση που ανήκει στους ιδιοκτήτες κατοικιών του νησιού. Ο ιστότοπος αναφέρει: «Η εταιρεία επιβλέπει κάθε πτυχή της ζωής στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και της διαχείρισης των βιλών για λογαριασμό των μετόχων και τη διαφύλαξη του νησιού».



Η θέα από τον χώρο της πισίνας. Πηγή: Knight Frank

Η φυσική ομορφιά και η απαράμιλλη ιδιωτικότητα καθιστούν το νησί έναν τέλειο προορισμό για τους εξαιρετικά πλούσιους να χαλαρώσουν. «Οι παπαράτσι απαγορεύονται στο Μυστίκ για να διατηρηθεί η εύκολη, χαλαρή αλληλεπίδραση των βασιλικών οικογενειών, των ροκ σταρ, των διασημοτήτων, των μεγιστάνων των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, που είναι πραγματικά μοναδική», είπε ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν. «Είναι ένα μέρος όπου οι πόρτες δεν είναι κλειδωμένες και κανείς δεν κοιτάει περίεργα όταν πας στο δείπνο ξυπόλητος».


Κάτοψη του χώρου της κύριας πισίνας. Πηγή: Knight Frank

Ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν μοιράστηκε στοιχεία στο CNBC από την έκθεση Wealth Report του Νάιτ Φρανκ, η οποία δείχνει ότι από τους 100 βασικούς προορισμούς πόλεων, ήλιου και σκι σε όλο τον κόσμο, η αγορά του Μυστίκ ήταν η 12η με τις καλύτερες επιδόσεις. Στην κατάταξη αυτή, το νησί Μυστίκ βρίσκεται στην ίδια θέση με τη Σαρδηνία, το Σεντ Μπαρτς και την Προβηγκία. Σύμφωνα με την έκθεση, οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Μυστίκ αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, καθιστώντας το νησί την 5η αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις στην Αμερική μετά το Άσπεν, το Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και τα Χάμπτονς.


Οι πωλήσεις-ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησαν σε πιο περιορισμένη διαθεσιμότητα. Πέρυσι, η μεγαλύτερη συναλλαγή που έγινε στο Μυστίκ καταγράφηκε για περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Ντε Μάλλετ Μόργκαν.


Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο πιο ακριβό σπίτι που έχει διατεθεί ποτέ στην αγορά της Καραϊβικής.


Το σιντριβάνι στην είσοδο του κύριου κτηρίου, πηγή: Knight Frank



Χτισμένη το 1986, η μεγάλη βίλα είναι ντυμένη σε μια πέτρινη πρόσοψη σε απαλό ροδακινί χρώμα με στοές που τυλίγονται γύρω από κάθε πλευρά της κατοικίας άνω των 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Το Terraces σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τομ Γουίλσον, ο οποίος φέρει φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική των ιταλικών ανακτόρων του 16ου αιώνα.



Ο χώρος του δείπνου στο κύριο κτήριο, πηγή: Knight Frank



Στο εσωτερικό υπάρχουν ζωγραφισμένες οροφές και τοίχοι καλυμμένοι με τοιχογραφίες ζωγραφισμένοι από τον Γάλλο καλλιτέχνη Ζαν-Κλοντ Αντενίν σε ένα έργο που διήρκεσε τρία χρόνια.


Ένα υπνοδωμάτιο στο κύριο κτήριο, πηγή: Knight Frank



Τα ανακτορικά δωμάτια της μεγάλης βίλας, τα επιχρυσωμένα έπιπλα και οι ζωγραφισμένες θολωτές οροφές παραπέμπουν αναμφισβήτητα πιο πολύ σε βερσαλλικό έργου παρά για την παραλία.


Το γκράντε σαλόνι του κύριου κτηρίου, πηγή: Knight Frank



«Το Terraces, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ακίνητο στο νησί, δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία σπίτια της Καραϊβικής, αλλά αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία σπίτια όλου του κόσμου», είπε ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν στο CNBC.


Η κύρια πισίνα του Terrace, πηγή: Knight Frank



Μια κάτοψη δείχνει μια σήραγγα 18 μέτρων που συνδέει την κύρια βίλα με ένα κτίσμα ακριβώς από κάτω που ονομάζεται Παράρτημα. Τα δύο κτίρια συνδέονται επίσης με εξωτερικά μονοπάτια. Το Παράρτημα εκτείνεται σε πάνω από 3.500 τετραγωνικά μέτρα και είναι αποκλειστικά και μόνο για παιχνίδια και ψυχαγωγία. Στεγάζει μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και μια αίθουσα παιχνιδιών με πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο και σκάκι. Ακριβώς απ’ έξω, υπάρχει μια βεράντα που διαθέτει τη δεύτερη πισίνα του κτήματος.


Το παράρτημα του Terrace ακριβώς κάτω από την κύρια βίλα, πηγή: Knight Frank



Άλλες κατασκευές στο κατάλυμα περιλαμβάνουν ξενώνες που εκτείνονται σε 800 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν τέσσερα ακόμη υπνοδωμάτια, καθώς και την τρίτη πισίνα του κτήματος.


Οι ξενώνες στο Bali με τέσσερα υπνοδωμάτια και η τρίτη πισίνα του κτήματος, πηγή: Knight Frank



Υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι, εγκαταστάσεις πλυντηρίων και δύο ακόμη κτίρια για να την φιλοξενία του προσωπικού. Ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν είπε ότι το κτήμα λειτουργεί επί του παρόντος από 18 άτομα προσωπικού. Η ιστοσελίδα του κτήματος το αναλύει περαιτέρω εξηγώντας πως το προσωπικό αποτελείται από έναν διαχειριστή ακινήτων, δύο μπάτλερ, τρεις σεφ, έξι οικονόμους και έξι κηπουρούς.


Γήπεδο τένις, πηγή: Knight Frank



Απέναντι από ένα μεγάλο παρτέρι με γκαζόν υπάρχει ένα κιόσκι που έχει θέα σε ένα ηλιόλουστο γήπεδο τένις.


Η πισίνα στο Παράρτημα, πηγή Knight Frank

Η εσωτερική έκταση ολόκληρου του κτήματος ξεπερνά τα 11.000 τετραγωνικά μέτρα. Φτάνει έως περίπου 16.000 τετραγωνικά μέτρα εάν προστεθούν όλοι οι καλυμμένοι εξωτερικοί χώροι του. Ο Ντε Μάλλετ Μόργκαν είπε στο CNBC πως εάν ένας ξένος αγοραστής θέλει να αγοράσει το ακίνητο τρόπαιο μπορεί να αναμένει να πληρώσει φόρους και τέλη περίπου 12% επί της τιμής αγοράς, με περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια έξτρα πέρα από την τιμή των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου