Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Σελαμέτ Μεχμετάι: Ο «Αλβανός Διάβολος» είναι ο βαρόνος της κοκαΐνης στη Βρετανία

Απειλεί τους εχθρούς του ότι θα τους κόψει τα δάκτυλα των χεριών - Καυχιέται στα social media για τον πολυτελή τρόπο ζωής του κι ότι έχει ξεφύγει από τα χέρια της αστυνομίας Θραύση κάνει η επιχείρηση του «Αλβανού Διαβόλου», Σελαμέτ Μεχμετάι, βαρόνου των ναρκωτικών που προμηθεύει με παράνομες ουσίες όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην σελίδα του στο Instagram, υπό τον τίτλο: «Αλβανικό αίμα», ο 28χρονος Σελαμέτ Μεχμετάι καυχιέται ότι απήγαγε και έκοψε τα δάχτυλα των εχθρών του που του έκαναν δύσκολη τη ζωή ή δεν του έδιναν χρήματα.
Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o 28χρονος βαρόνος των ναρκωτικών έχει μία ακμάζουσα επιχείρηση που προμηθεύει με ναρκωτικά όλη τη χώρα με 2.500 φυτά κάνναβης υψηλής αντοχής. Του αρέσει να πίνει κόκα κόλα και δεν διστάζει με απίστευτη ψυχραιμία να εξηγήσει στους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», που είχαν την ιδέα να υποδυθούν ότι ενδιαφέρονται για το εμπόρευμά του, πώς λειτουργεί η επιχείρησή του.
Ο νεαρός Αλβανός κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους της Βρετανίας, με μία Mercedes-Benz, αξίας 50.000 λιρών, χωρίς μπροστινή πινακίδα. Ο Σελαμέτ προσεγγίζει τους πελάτες του ως εξής: Αρχικά, συμφωνεί να τους συναντήσει από κοντά. Τα άτομα αυτά έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του μέσω της ανώνυμης σελίδας στο Instagram που διαφημίζει την επιχείρησή του.

Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης «Wood Green», ο 28χρονος Αλβανός εξηγεί πώς κάθε μήνα προμηθεύει εμπόρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και «στρατολογεί» αυτούς που τα πουλήσουν.
Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, η πρώτη του κίνηση είναι να τους προειδοποιήσει τι τους περιμένει. Εάν κάποιος τολμήσει να τον προδώσει ή είναι αφερέγγυος απέναντί του, τότε θα έχει την τύχη ενός των πελατών του που δεν τον είχε πληρώσει στην ώρα του. Ο «Αλβανός Διάβολος» του έκοψε δύο δάκτυλα των ποδιών του και αφότου πήρε τα χρήματα, του έκοψε ένα πόδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Daily Mail», το Instagram αφαίρεσε την σελίδα του Σελαμέτ. Ωστόσο, ενώ η σελίδα του στο Instagram λειτουργούσε κανονικά, δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Daily Mail», που υποδύονταν τους πιθανούς πελάτες, τον προσέγγισαν αποκαλύπτοντας την δράση του. Ο Σελαμέτ τους συνάντησε κοντά στο σπίτι του στο Palmers Green.




Κατά τη συνάντηση, άρχισε να καυχιέται πώς έχει ξεφύγει από την αστυνομία, παρά το γεγονός ότι είχε βρει ένα ρωσικό όπλο που είχε μεταφέρει λαθραία από την Αλβανία και το είχε κρύψει στο αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι ο δικηγόρος του είχε ετοιμάσει μια κατάθεση ότι το όπλο δεν ήταν δικό του.

Ο Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών δεν διστάζει επίσης να μιλήσει για τον πολυτελή βίο του: Οδηγεί μία Mercedes-Benz CLA AMG, αξίας 50 χιλιάδων, ένα Audi RS7 – χρησιμοποιώντας ψεύτικες πινακίδες – κι ένα αγωνιστικό «Formula 3» για αγώνες εκτός δρόμου. Βάζει τα γέλια περιγράφοντας πώς οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν πού είχε κρύψει κοκαΐνη, κάνναβη και σφαίρες όταν έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του γιατί δεν κατάφεραν να ψάξουν σε ένα δωμάτιο.

Ο Σελαμέτ κατάγεται από την πόλη Τροπόγια της Αλβανίας, μια πόλη με 50.000 κατοίκους στον βορρά, 250 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, είναι γνωστή ως σύμβολο της αλβανικής πολιτικής οξύτητας και των κομματικών παθών. Από εκεί κατάγεται ο Σαλί Μπερίσα...




Αν και η σελίδα του στο Instagram, υπό τον τίτλο: «Gjak Shqipez» (που σημαίνει Αλβανικό αίμα), διαγράφηκε, οι άλλες σελίδες του, που δεν προωθούν την κάνναβη, παραμένουν ενεργές. Ο Σελαμέτ παραδέχθηκε ότι η επιχείρησή του γνώρισε μεγάλη άνθιση κατά τη διάρκεια του lockdown επειδή όλοι ήταν στο σπίτι.

Πρόσθεσε επίσης πώς, κάθε μήνα μεγαλώνει έως και 2.500 φυτά κάνναβης, τα οποία αποκαλεί τα «μωρά» του. Κάθε φυτό, όπως λέει, το πουλάει έναντι 10 με 15 λίρες σε παρτίδες έως και 300 κουτιά κάνναβης ανά κιλό.

«Πολλοί με καλούν» για παραγγελίες. «Σήμερα με κάλεσαν δύο, κάποιος ήθελε 200 κουτιά, άλλος 300. Έχω ανθρώπους που προμηθεύονται από μένα κάνναβη κάθε μήνα για τις αποθήκες τους», προσθέτει.

Το Instagram, όπως εξηγεί, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαφήμιση της επιχείρησής του, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν ήξερε ότι αυτός βρισκόταν πίσω από τη σελίδα «Αλβανικό αίμα» με σχεδόν χίλιους ακολούθους . Σε άλλη του σελίδα στο Instagram, με 12.000 ακολούθους, διαφημίζει τον πολυτελή τρόπο ζωής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου