Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ντέιβ Σαπέλ απαντά στην «εξοργισμένη» τρανς κοινότητα: Δεν υποχωρώ στις απαιτήσεις κανενός!

O 48χρονος κωμικός δέχεται να συναντήσει και τα ακούσει όσους τον επικρίνουν για «τρανσφοβικά» αστεία και σχόλια, αλλά θέλει πρώτα να θέσει τους όρους του... Στον σάλο που έχει προκαλέσει το αμφιλεγόμενο κωμικό σόου του στο Netflix με την ονομασία «Τελευταίο Κεφάλαιο» (The Closer) αναφέρθηκε ο Ντέιβ Σαπέλ σε ένα πεντάλεπτο βίντεο με stand up comedy που ανήρτησε εχθές στο Instagram.

O 48χρονος κωμικός απάντησε στο πλήθος αντιδράσεων που προκάλεσαν στην τρανς κοινότητα τα σχόλια που έκανε στο σόου του, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με διεμφυλικούς υπαλλήλους του Netflix για να συζητήσουν, αλλά δεν προτίθεται «να υποκύψει στις απαιτήσεις κανενός».

«Προς τη διεμφυλική κοινότητα: Είμαι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να σας "δεχθώ" για να σας ακούσω, αλλά δεν θα δεχτώ "εντολή" να έρθω εγώ. Δεν υποκύπτω στις απαιτήσεις κανενός», λέει χαρακτηριστικά ο Ντέιβ Σαπέλ στο κλιπ του.











Το «The Closer» οδήγησε σε μία συγκέντρωση-αποχή διαμαρτυρίας από διεμφυλικούς εργαζόμενους του Netflix μετά τις κυρώσεις που φέρεται να δέχθηκε μια μηχανικός λογισμικού της πλατφόρμας επειδή κριτίκαρε έντονα τον Σαπέλ στο Twitter. Ο κωμικός δεν φαίνεται πάντως να... μετανιώνει ιδιαίτερα για τα λεγόμενά του στο «Τελευταίο Κεφάλαιο» που προκάλεσαν οργή σε πολλά μέλη της τρανς κοινότητας. Ειδικότερα, εμφανίζεται να λέι στο κλιπ του τα εξής: «Γράφτηκε στο Τύπο ότι με προσκάλεσαν να μιλήσω στους τρανς εργαζόμενους του Netflix και ότι αρνήθηκα. Αυτό δεν είναι αλήθεια: αν με είχαν προσκαλέσει θα είχα δεχτεί, αν και δεν είμαι σίγουρος για το τι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε... είπα αυτό που είπα, και σίγουρα άκουσα αυτό που είπατε εσείς. Θεέ και κύριε, πώς θα μπορούσα να μην το ακούσω; Είπατε ότι θέλετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στο Netflix. Απ' ό,τι φαίνεται όμως εγώ είμαι ο μόνος που δεν μπορεί να πάει πια στο γραφείο».




Ο κωμικός όμως φρόντισε να θέσει και τους όρους του για μία πιθανή συνάντηση: «Καταρχάς, δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε αν δεν δείτε πρώτα το σόου μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεύτερον, η συνάντηση πρέπει να γίνει σε τοποθεσία και ώρα που θα επιλέξω εγώ και, τρίτον, πρέπει να παραδεχθείτε ότι η Χάνα Γκάντσμπι δεν είναι αστεία», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ομοφυλόφιλη Αυστραλή κωμικό που του άσκησε σφοδρή κριτική για το τελευταίο σόου του, που κατηγορήθηκε ως «τρανσφοβικό».

Στο κλιπ του, ο Σαπέλ εξηγεί ακόμα ότι «τα MME παρουσιάζουν μια δήθεν κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και την κοινότητα των διεμφυλικών, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει». «Μην κατηγορείτε τους τρανς για αυτά τα σκ@τα. Αυτό δεν έχει σχέση με την LGBTQ κοινότητα. Έχει να κάνει με τα εταιρικά συμφέρονται, με το τι μπορώ να πω και τι δεν μπορώ να πω. Θέλω να ξέρετε το εξής: Όλοι όσοι γνωρίζω από την κοινότητα ήταν υποστηρικτικοί και μου έδειξαν την αγάπη τους, οπότε δεν ξέρω τι είναι όλες αυτές οι βλακείες».






Ο 48χρονος αποκάλυψε επίσης ότι πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ «απέκλεισαν» το ντοκιμαντέρ του για την περιοδεία του από το καλοκαίρι του 2020 εξαιτίας του σάλου από το «The Closer», και απέσυραν τις προσκλήσεις που είχαν στείλει στον κωμικό. «Δόξα τω Θεω για τον Τεντ Σαράντος και το Netflix» καταλήγει ο κωμικός, επισημαίνοντας ότι ο Co-Ceo και υπεύθυνος περιεχομένου της πλατφόρμας είναι ο μόνος που τον στηρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το special του Σαπέλ έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου και περιείχε αρκετά αστεία εστιασμένα σε διεμφυλικά άτομα. «Το φύλο είναι γεγονός. Κάθε άτομο σε αυτό το δωμάτιο, κάθε ανθρώπινο πλάσμα στη Γη έπρεπε να περάσει μέσα από τα πόδια μιας γυναίκας για να γεννηθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σαπέλ στο σόου του. Μερικά από τα αστεία του που προκάλεσαν την οργή σε ορισμένα τρανς άτομα είναι ένα που αφορούσε την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων των διεμφυλικών γυναικών, καθώς ένα σχόλιο ότι είχε ρίξει κάποτε γροθιά σε μια λεσβία σε ένα a nightclub.

Mε πληροφορίες από New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου